23 / 04 / 2024

Kira beyannamesi son günü 25 Mart!

 Kira beyannamesi son günü 25 Mart!

Kira beyannamesi,1 Ocak - 31 Aralık 2014 tarihleri arasında elde edilen ve istisna tutarını aşan kira gelirleri için veriliyor.Kira vergisi mükelleflerinin vermesi gereken kira beyannamesi son günü 25 Mart..


Kira beyannamesi son günü 25 Mart!

Kira gelir vergisi, konut ve işyeri gibi taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirleri için ödeniyor. Vergi için öncelikle yapılması gereken şey beyanname vermek oluyor.


Beyannameyi, belirlenen istisna bedelinden yüksek oranda kira geliri elde eden kimseler veriyor. Elde edilen gelirin istisnadan düşük olması halinde beyanname verilmediği gibi vergi de ödenmiyor.


Beyana tabi geliri sadece gayrimenkul sermaye iradından ibaret olan mükelleflerden;

- Bir takvim yılı içinde elde ettiği konut kira geliri, istisna tutarını 2014 yılı için 3.300 TL aşanlar,


-İşyeri kira gelirleri üzerinden vergi kesintisi yapılanlardan, kira gelirlerinin brüt tutarı beyanname verme sınırını 2014 yılı için 27.000 TL aşanlar, 


-Bir takvim yılı içinde mal ve hakların kiralanmasından elde edilen gelirlerden kesinti ve istisna uygulamasına konu olmayan ve tutarı beyanname verme sınırını aşanlar yıllık beyanname veriyor.


Beyanname, geliri elde eden aile bireyi adına düzenlenerek imzalanıyor.Peki kira beyannamesi son günü ne zaman?


Vergi için verilmesi gereken beyannameler  1 - 25 Mart tarihleri arasında veriliyor. Buna göre kira gelir vergisi beyanname verme süresi 6 gün sonra bitiyor.Vergi ödemelerinin birinci taksiti ise 31 Mart'ta sona eriyor.

Kira beyannamesi nereye verilir?


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com