28 / 03 / 2024

Dar gelirliye 1150 TL'lik kira desteği!

 Dar gelirliye 1150 TL'lik kira desteği!

Dar gelirli vatandaşlara devlet desteklerine devam ediyor. Evi olmayan, kirasını ödemekte zorlanan vatandaşlara 1150 TL'ye kadar kira desteği veriliyor.


Devlet, evi olmayan vatandaşlara 1150 TL kira desteği veriyor. Evi olmayan, kirasını ödemekte zorlanan dar gelirli vatandaşlar e-devlet üzerinden anlık olarak başvuru yapabiliyor. 


Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; kira destek ödemesi almak isteyenlerin başvuruda bulunmaları gerekiyor. Belirtilen şartları taşıyanlar belirlenen kurumlardan yardım alabiliyor. Bu yıl sosyal yardımlaşma kapsamında devlet tarafından kira desteği veriliyor. Bakanlık ya da devlet kurumları dışında şirketler, firmalar ve bazı kurumlarda başvuru yapılıyor. 


Destek veren firmalar

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı.

Belediyeler.

Özel vakıf ve dernekler.

Sivil toplum kuruluşları

Dar gelirli aileler için mega destek! 


Kira yardımı başvuru şartları

Başvuruları olan kişilerin mal varlıklarının olmaması şartı

Kira yardımları talebinde bulunan kişilerin SGK ile çalışmama şartı

Emekli, dul, yetim aylıklarından faydalanamıyor olmak

İşsizlik maaşı alma şartı

Yapılacak olan testler sırasında yoksulluk sınırının atlında yer alması

Fakirlik belgesi sahibi olmak


Belediye İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Antalya ve  İzmir  gibi birçok ilde yaşayan vatandaşlara 1000 TL'ye varan destek veriliyor.


Yardıma ihtiyacı olan kişiler sosyal yardımlaşma ve dayanışma merkezlerinde başvurularını yapabiliyor. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca vatandaşlar kaymakamlıkların işbirliği ile yapabiliyor. Formları doldurulup kaymakamlıklardan alınabiliyor.


Kira yardımından yararlanmak isteyen vatandaşların başvurularında banka bilgilerini vermeleri şartı bulunuyor. PTT aracılığıyla ödemeler hesaplara yatırılıyor.