
İskan raporu, bir yapıda yasal olarak oturumun başlayabilmesi için belediyeden alınan izine deniyor.İskan raporu almak için dilekçe yazılması gerekiyor.İşte iskan raporu almak için dilekçe örneği..
İskan raporu almak için dilekçe örneği!
Yapı kullanma izin belgesi olarakta bilinen iskan raporu, ruhsatlı binalar için, binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten; ruhsat bilgilerini, tapu kaydını, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteren belgeye deniyor.
Ruhsatı alınan ve 2 sene içerisinde inşaat çalışmalarına başlanmış olan yapıya iskan almak için ise inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor. Bu sürenin aşılması durumunda, yeniden ruhsat alınması gerekiyor.
İskan raporu alınmamış yapılara ciddi yaptırımlar uygulanıyor. İSKİ suyu şebeke tarifesinden değil şantiye tarifesinden uyguluyor, elektrik faturası da aynı şekilde yüksek tarifeden ödeniyor.
İskan raporu almak için gerekli belgelerle ve dilekçeyle bağlı olunan belediyeye başvuruda bulunulması gerekiyor. Söz konusu iskan raporu almak için dilekçe örneği aşağıda yer alıyor:
İskan raporu almak için dilekçe örneği..
………………………… BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ’NE
…………………………/İSTANBUL
………………………… Mahallesi ……………….. Pafta ……………….. Ada ……………….. Parsel sayılı yerde bulunan binamıza iskan almak istiyoruz. İstenen belgeler yazımız ekinde olup, gereğinin yapılmasını arz ederim.
Mal Sahibi
İsim-Tarih-İmza
Mesul Mimar veya Mühendis
Adı ve Adresi, Sicil Nosu
İmza
Yapı Den.Şirketinin
İsim-Tarih-İmza
İNŞAATA AİT POSTA ADRESİ
………………………… Mahallesi ………………………… Cad ………………………… Sokağı ……….Kapı No
MAL SAHİBİNE AİT TEBLİGAT ADRESİ:
………………………… Mahallesi
………………………… Cad.
………………………… Sokağı
………………………… Apt
………………………… Kapı No
………………………… Posta Kodu
………………………… İlçesi
………………………… Şehir
İskan almak zorunlu mu?
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com