İmar durum belgesi ile, arsanın yapı nizamı, kat adedi, saçak seviyesi, yollardan ve komşu parsellerden çekme mesafeleri, ön,arka ve yan bahçe mesafeleri, inşaat emsallerini ve diğer tüm yapılaşma imkanları öğrenilebiliyor.Peki imar durum belgesini nereden alabilirim?
İmar durum belgesini nereden alabilirim?
Bir parsel üzerinde ne kadar büyüklükte inşaata izin verileceğini; İnşa edilecek yapıların ne kadar yükseklikte olacağını; Terkler, tevhid ve ifraz şartları ile arsa üzerinde nasıl bir yapılaşma olabileceği imar durum belgesinde görülebiliyor.
İmar durum belgesi almak için dilekçe verilmesi gerekiyor. Ait olunmayan bir arsanın imar durumu için arsa sahibinin veya sahiplerinin, tapu ve nüfus cüzdanı ile belediyeye başvurması gerekiyor. Belediyeden imar durumu belgesinin alınabilmesi için,
* Tapu (aslı)
* Çap (aslı)
* Vekaletname (Gayrimenkul sahibinin vekalet vermesi durumunda) gerekiyor.
İmar durum belgesinin geçerlilik süresi, her hangi bir plan tadilatı olmaması halinde 1 yıl olarak belirleniyor. Son 1 yıl içinde imar durum belgesine binaen yapı ruhsatı verilmemesi durmunda, yeniden imar durum belgesi düzenlenmesi gerekiyor.
İmar durumunun belge olarak alınmak istenmesi halinde belli miktarlarda harçta talep ediliyor. Peki imar durum belgesini nereden alabilirim?
İmar durum belgesi, taşınmazın bağlı olduğu belediyenin imar ve şehircilik müdürlüğünden alınıyor.Söz konusu imar durum belgesi için belediyeye dilekçe yazılması gerekiyor.
İmar durumu talep dilekçesi..
……… BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ’NE
…………/İSTANBUL
…………… ilçesi …………… Mahallesi ………… pafta ……… ada ……… parsel sayılı yerin imar durumunun düzenlenerek tarafıma verilmesini bilgilerinize arz ederim.
EK:
– Tapu (aslı)
– Çap (aslı)
– Vekaletname
İsim – Tarih – İmza
..................
ADRES:
........................................................
........................................................
.........................................................
İmar durumu belgesi harcı ne kadar?
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com