19 / 05 / 2024

Hisseli tapu devri nasıl olur?

Hisseli tapu devri nasıl olur?

Hisseli tapu, bir mülkiyetin sahibi olan ortaklarının isimlerinin ve sayılarının belirtildiği tapu oluyor.Peki hisseli tapu devri nasıl olur?İşte hisseli tapu devir işlemleri..


Hisseli tapu devri nasıl olur?

Bir taşınmaz üzerindeki ortakların sayı ve isimlerinin gösteren tapu çeşidine hisseli tapu deniyor.  Bu tür tapularda hissedarların adları belli oluyor ancak taşınmaz üzerinde hangi bölüme sahip oldukları tapu üzerinde belirlenmemiş oluyor. 


Hisseli tapu devir işlemleri, ilgili tapu dairesinde yapılıyor.Hisseli devirlerde tapu üzerinde kaç hissedar varsa devir işlemi sırasında tüm hissedarların tapuda kendi devir işlemini gerçekleştirmesi gerekiyor. 


İsteyen hissedarlar birbirlerine ya da toplu olarak bir avukata vekalet de vererek, devir işlemini gerçekleştirebiliyor. Satış süreci için gerekli belgelerin temin edilmesi ve masrafların da ödenmesi gerekiyor.


Hisseli tapu devri için gerekli belgeler şu şekilde:

1.Tapu Aslı veya Fotokopisi


2.Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı, Pasaport, Avukat Kimliği


3.4203/5211 Sayılı Yasalara tabii gerçek kişiler için Türk Vatandaşlığından çıkma belgesi(pembe kart/mavi kart) ile uyruğuna geçtiği ülke resmi makamlarınca verilmiş kimlik belgesi zorunludur. Bu belgelerin dışında ki ehliyet, memur, sigorta v.s. kimlikleri geçerli sayılmaz.


4.Ayrıca belgesinde bulunmasa dahi tüm tapu işlemlerinde gerçek kişilerin TC Kimlik numaralarının, Tüzel kişilerde vergi kimlik numarasının ibrazı zorunludur.


5.İşlem yasal temsilci aracılığıyla yapılacaksa alıcı veya satıcının vekilinin Düzenleme şeklinde hazırlanmış vekaleti, vasi ise vasi kararı istenir


6.Son 6 ay içerisinde çekilmiş 6x4 cm ebadında orijinal fotoğraf olmalıdır.Renkli fotokopiler kabul edilmez. Satıcıdan 1 adet, alıcıdan 2 adet.

Hisseli tapu hesaplama 2015!


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com