20 / 04 / 2024

Hisseli tapu bölünür mü?

Hisseli tapu bölünür mü?

Bir gayrimenkule birden fazla kimse sahipse, tapu belgesi hisseli olmuş oluyor.Hisseli tapular üzerinde, hissedarların isteği halinde satış işlemi yapılabiliyor.Peki hisseli tapu bölünür mü?


Hisseli tapu bölünür mü?

Hisseli tapu, bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği resmi belge olarak tanımlanıyor.Hisseli tapularda taşınmazın sahiplerinin isimleri açık bir şekilde yazıyor ve bu gayrimenkulün kaç ortağı olduğu belirtiliyor. 


Buna karşın hisseli tapu belgesinde taşınmazın hangi bölgesinin kime ait olduğu belirtilmiyor.Hisseli tapu hissedarların isteği üzerine satılabiliyor. Peki hisseli tapu bölünür mü? diyorsanız işte yanıtı..


Hisseli tapu bölme işlemi yapılabiliyor.Tapuda tescilli bir parselin birden fazla parsellere bölünmesi işlemi tapuyu bölme işlemi olarak karşımıza çıkıyor.


Hisseli tapuyu bölme işleminin yapılabilmesi için aşağıdaki evrakların temin edilmesi ve hizmet bedelinin ödenmesi gerekiyor.


Hisseli tapuyu bölme için gereken evraklar;Ayırma için serbest mühendislerce düzenlenmiş ve uygunluğu kadastro müdürlüğünce kontrol edilerek onaylanmış plan ve eki belgeler,

ayrılması istenen taşınmaz malın sahibine alt veya yetkili temsilcilerinin nüfus cüzdanı ve temsil belgesi,istendiği takdirde, tapu senetlerine yapıştırılmak üzere ayırmalarda (ayrılması istenilen parça sayısı kadar) taşınmaz mal sahibinin son alt ay içinde çekilmiş 6 x 4 cm. büyüklüğünde vesikalık fotoğrafı ve taşınmaz malın bulunduğu yere göre Belediye Encümeni veya il idare Kurulunun olumlu kararıdır.

Hisseli tapu harcı ne kadar?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com