13 / 05 / 2024

Ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi!

 Ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi!

Taşınmaz ekspertiz raporu uzman ve lisanslı eksperler düzenliyor.Düzenlenen ekspertiz raporunda müşteriden fazla ücret talep edilmesi durumunda rapora itiraz edilebiliyor.İşte ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi..


Ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi!

Kredi ile taşınmaz satın almak için bankalara başvuru yapılmasının ardından ilk olarak ekspertiz raporu hazırlanıyor.Ekspertiz raporunu bu konuda uzman ve lisanslı eksperler düzenliyor. Ekspertiz raporunda bazı noktalara dikkat etmesi gerekiyor. 


Ekspertizin raporunda dikkat etmesi gereken hususlar;gayrimenkulün açık adresi,kime ait olduğu /türü,kaç yaşında olduğu,imar durumu ulaşım özellikleri,fiziki durumu ve altyapısı oluyor.


Konut kredisinde ekspertiz raporu sonucunda banka,müşteriden yüklü miktarda ücret talep edebiliyor.Bu durumda müşteri ekspertiz raporunun iptal edilmesini isteyebiliyor. Ekspertiz raporunun iptali için müşteri Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne başvuru yapılması gerekiyor.


Görülen dava sonucunda mahkeme tarafından görevlendirilen eksperler tekrar eve gelip inceleme yapıyor. Daha sonra yapılan incelemelerle yeni bir eksper raporu hazırlanıyor.

Ekspertiz raporuna itiraz dilekçe örneği şu şekilde:


Ekspertiz raporu itiraz dilekçe örneği..


T.C. .......... KAYMAKAMLIĞI

(Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’na)


Şikayet Eden:

Adresi:

E- Posta & Telefon:


Şikayet Edilen :

Adresi:

Şikayetin Parasal Değeri:

Şikayetin Tarihi:

Şikayetin Konusu: Dosya Masrafı adı altında alınan “……….. .-TL” bedelin tarafıma iadesi talebimdir. (4077/6. Ve 10. maddeleri)

Ekspertiz raporu geçerlilik süresi!


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com