01 / 05 / 2024

Konut kredisinde ekspertiz raporuna itiraz edilir mi?

Konut kredisinde ekspertiz raporuna itiraz edilir mi?

Banka ekspertiz raporu sonucunda müşteriden yüklü miktarda ücret talep edebiliyor.Peki bu durumda konut kredisinde ekspertiz raporuna itiraz edilir mi?


Konut kredisinde ekspertiz raporuna itiraz edilir mi?

Kredi kullanılarak satın almak istenilen gayrimenkul için  banka tarafından eve bir eksper gönderiliyor.gayrimenkulün değer tespitinin yapılabilmesi için hazırlanan ekspertiz raporu bu konuda uzman ve lisanslı ekspertizler tarafından yapılıyor. 


Yapılan detaylı araştırmalar sonucunda hazırlanan ekspertiz raporuna göre banka vereceği kredi miktarını belirliyor. Ekspertizin yaptığı araştıamalarda inşaat maliyeti, yer aldığı bölge, konum, metrekare gibi hususlara dikkat ediliyor. Yapılan bu incelemeler kapsamında ise bir ekspertiz raporu hazırlanıyor ve banka bu rapora göre müşteriye kredi veriyor.Gayrimenkulün pazar fiyatı belirleniyor. Bu şekilde gayrimenkulün ekspertiz değeri hesaplanmış oluyor.Peki bu durumda konut kredisinde ekspertiz raporuna itiraz edilir mi?


Banka ekspertiz raporu sonucunda müşteriden yüklü miktarda ücret talep ettiyse bu ekspertiz raporuna itiraz edilebiliyor. Ekspertiz raporunun itiraz için müşteri Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne başvuru yapabiliyor. 


Ekspertiz ücretinin iade edilmesi için itiraz edebiliyor.  Dava sonucunda mahkeme tarafından görevlendirilen eksperler tekrar eve gelip inceleme yapıyorlar. Daha sonra yapılan incelemeler sonucunda yeni bir eksper raporu hazırlanıyor. Bu şekilde yeni bir ekspertiz raporu düzenlenmiş oluyor. 


Konut ekspertiz raporuna itiraz dilekçe örneği ise şu şekildedir:


T.C. .......... KAYMAKAMLIĞI

(Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’na)


Şikayet Eden:

Adresi:

E- Posta & Telefon:


Şikayet Edilen :

Adresi:

Şikayetin Parasal Değeri:

Şikayetin Tarihi:

Şikayetin Konusu: Dosya Masrafı adı altında alınan “……….. .-TL” bedelin tarafıma iadesi talebimdir. (4077/6. Ve 10. maddeleri)

Konut ekspertiz raporu örneği!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com