01 / 05 / 2024

Ekspertiz raporuna nasıl itiraz edebilirim?

 Ekspertiz raporuna nasıl itiraz edebilirim?

Banka tarafından istenen ekspertiz raporu sonucunda müşteriden yüklü miktarda ücret talep edildiyse ekspertiz raporuna itiraz edilebiliyor. Peki "ekspertiz raporuna nasıl itiraz edebilirim?" diyorsanız işte yanıtı..


Ekspertiz raporuna nasıl itiraz edebilirim?

Bankaların ev alacaklar için verdikleri kredilerin değerlendirmesinde uzman eksperlerin yaptığı değerlemeler dikkate alınıyor. Bankadan görevlendirilmiş olan eksperler taşınmazın inşaat maliyeti, yer aldığı bölge, konum, metrekaresini inceliyor. 


Yapılan değerlendirme sonucunda hazırlanan ekspertiz raporu bankaya sunuluyor. Bankaya sunulan ekspertiz raporu ile banka kredi başvurusunu onaylıyor yada onaylamıyor.


Konut kredisinde önemli etken olan ekspertiz raporu sonucunda banka,müşteriden yüklü miktarda ücret talep ettiyse bu ekspertiz raporuna itiraz edilebiliyor. Ekspertiz raporuna itiraz etmek için müşteri Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne başvuru yapılması yeterli oluyor. Ekspertiz raporuna itiraz dilekçe örneği ise şu şekildedir:


Ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi..


T.C. .......... KAYMAKAMLIĞI

(Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’na)


Şikayet Eden:

Adresi:

E- Posta & Telefon:


Şikayet Edilen :

Adresi:

Şikayetin Parasal Değeri:

Şikayetin Tarihi:

Şikayetin Konusu: Dosya Masrafı adı altında alınan “……….. .-TL” bedelin tarafıma iadesi talebimdir. (4077/6. Ve 10. maddeleri)

Ekspertiz raporu kaç yıl geçerlidir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com