15 / 05 / 2024

Konut kredisi ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi!

Konut kredisi ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi!

Konut kredisi için başvurulan banka ekspertiz raporu için yüklü miktarda ücret talep ediyorsa bu ücretin iadesi için itiraz edilebiliyor.İşte konut kredisi ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi..


Konut kredisi ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi!

Banka tarafından verilecek konut kredisi tutarının belirlenebilmesi için konutun değeri uzman eksperler tarafından belirleniyor ve konutun değerinin yer aldığı ekspertiz raporu bankaya sunuluyor. Tüketici raporunda yazan değerin yüzde  75'ine kadar konut kredisi kullanabiliyor. 


Bankadan gönderilen eksperler konutu incelemeye alıyor ve yapılan incelemeler neticesinde bankaya bir ekspertiz raporu sunuluyor. Hazırlanan bu raporda gayrimenkulün açık adresi gayrimenkulün lokasyonu,kaç yaşında olduğu,imar durumu gayrimenkulün alanı,ulaşım özellikleri,fiziki durumu ve alt yapısı gibi bilgilere yer veriliyor.


Eksperler, hem geçmiş hem de yakın zamanda gerçekleşen satışları karşılaştırarak, beklemede olan satışlar ve ev projelerine dair pazar verilerini analiz ederek tespit ediyor. Eksper raporu sonucunda evin değeri düşebiliyor veya yükseltilebiliyor. 


Banka, ekspertiz raporu sonucunda müşteriden yüklü miktarda ücret talep edebiliyor.Bu durumda ekspertiz raporu iptal edilebiliyor. Ekspertiz raporunun iptali için müşteri Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne dilekçe yazılması gerekiyor.Konut ekspertiz raporuna itiraz dilekçe örneği ise şu şekildedir:


Konut kredisi ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi..


T.C. .......... KAYMAKAMLIĞI

(Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’na)


Şikayet Eden:

Adresi:

E- Posta & Telefon:


Şikayet Edilen :

Adresi:

Şikayetin Parasal Değeri:

Şikayetin Tarihi:

Şikayetin Konusu: Dosya Masrafı adı altında alınan “……….. .-TL” bedelin tarafıma iadesi talebimdir. (4077/6. Ve 10. maddeleri)

Konut kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com