14 / 05 / 2024

Ekspertiz raporu ne kadar sürede çıkar?

 Ekspertiz raporu ne kadar sürede çıkar?

Ev kredisi için başvurulan bankadan, gayrimenkulü inceleyen eksperler tarafından ekspertiz raporu hazırlanıyor.Peki ekspertiz raporu ne kadar sürede çıkar?


Ekspertiz raporu ne kadar sürede çıkar?

Bankadan ev kredisi almak isteyen vatandaşlar bankalara başvuruda bulunuyor. Bankalarda kendi seçtikleri eksperlerini görevlendiriyor ve müşterinin  evi eksperler tarafından ayrıntılı bir şekilde inceleniyor ve eve bir piyasa değeri biçiliyor.


Yapılan araştırmalar kapsamında eksperler bankalara bir rapor hazırlayıp sunuyor. Hazırlanan rapor sonucunda banka müşteriye kredi veriyor.peki ekspertiz raporu ne kadar sürede çıkar?


Ekspertiz sonrası rapor bankaya 1 ile 3 iş günü arasında ulaşıyor. Sonra da banka, kredi ile ilgili kesin kararını veriyor. Eğer kredi talebi onaylanırsa kredi kullandırımı için tapu ipotek işlemleri yapılıyor ve banka evi satan kişiye hesap açarak ödemeyi yapıyor. 


Eksperler tarafından hazırlanan ekspertiz raporunda ele alınan bazı noktalar şu şekilde:


*Evin açık adresi

*Kime ait olduğu /türü

*Altyapısı

*Kaç yaşında olduğu

*İmar durumu 

*Fiziki durumu 

*Ulaşım özellikleri 


Hazırlanan ekspertiz raporu altı ay ile bir yıl arasında güncelliğini yitiriyor. Ekspertiz raporunda bir sorun çıkması halinde ekspertiz raporunun iptali için Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne başvuru yapılabiliyor.

Ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com