02 / 05 / 2024

Ekspertiz raporu kaç günde belli olur?

 Ekspertiz raporu kaç günde belli olur?

Konut kredisi ile satın alınacak gayrimenkulün yaş, konum gibi özelliklerine göre değerinin belirlenmesi işlemi ekspertiz raporu ile oluyor. Peki ekspertiz raporu kaç günde belli olur?


Ekspertiz raporu kaç günde belli olur?

konut kredisi başvurularında karşılaşılan ekspertiz raporu, konutun en doğru fiyatlandırması için yapılan, iyi değerlendirilmesi gereken bir süreç olarak ifade ediliyor.


Konut kredisi ekspertiz raporu süreci, konut kredisiyle ev satın almak isteyen kişileri ilgilendiriyor. Kredi miktarının belirlenmesinde rol oynayan raporun nasıl süreçlendirildiğinin bilinmesi, mortgage başvurusu yapanların bu süreçten sorunsuz çıkması için önem teşkil ediyor. 


Konut kredisi alabilmek için ilk olarak kredi kullanmak istenilen bankaya başvuruda bulunmak gerekiyor. Banka ilk olarak kredi başvuru sahibinin aylık gelir durumuna bakıyor. Aynı zamanda kredi özgeçmişi de kredi notuyla ölçülüyor. Başvuru yaparken bazı belgeler isteniyor.Bu belgeler;


-Nüfus cüzdanı fotokopisi (Pasaport veya sürücü belgesi de olabilir)

-Gelir belgesi

-Serbest meslek olarak çalışanlar vergi levhası

-İkmetgah belgesi (Adınıza düzenlenmiş, elektrik, su, doğalgaz veya telefon faturası da olabilir).Peki ekspertiz raporu kaç günde belli olur?


Ekspertiz raporu alma süresi  1 ile 3 iş günü olarak belirleniyor. Rapor sonrasında banka, kredi ile ilgili kesin kararını veriyor. Eğer kredi talebi onaylanırsa kredi kullandırımı için tapu ipotek işlemleri yapılıyor ve banka evi satan kişiye hesap açarak ödemeyi yapıyor.

Ekspertiz rapor fiyatları 2015!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com