27 / 04 / 2024

Ekspertiz raporu almak için gerekli evraklar!

Ekspertiz raporu almak için gerekli evraklar!

Konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyenlerin ekspertiz raporu alması gerekiyor.Uzman eksperler yaptıkları incelemeler sonucunda bir ekspertiz raporu hazırlıyor. Peki ekspertiz raporu almak için gerekli evraklar nelerdir?


Ekspertiz raporu almak için gerekli evraklar!

Ev satın alınırken kredi kullanılmak isteniyorsa bir bankaya başvuru yapılması gerekiyor. Banka kredi vermeden önce evin bazı özelliklerini inceliyor. Bankadan görevlendirilmiş olan eksperler söz konusu gayrimenkulü incelemeye alıyor.Yapılan incelemeler sonucunda bankaya bir ekspertiz raporu sunuluyor.


Evin türü ve inşaatın özelliklerine de yer verildikten sonra ilgili belediyede söz konusu evin ruhsatı, varsa tutanakları incelenerek hazırlık süreci tamamlanmış oluyor. Rapor kontrol edilip, bankaya gönderiliyor. 


İnceleme sonucunda, konutun özellikleri ve nitelikleri ele alınarak bir kredi miktarı belirleniyor ve onaylanan kredi tutarı müşteriye bildiriliyor.Peki ekspertiz raporu almak için gerekli evraklar nelerdir? diyorsanız işte yanıtı..


Ekspertiz raporu için bankaya başvuru yapıldığında bankadan istenen bazı evraklar bulunuyor. Gerekli evraklar aşağıda yer alıyor;


-Nüfus cüzdanı fotokopisi (Pasaport veya sürücü belgesi de olabilir)

-Gelir belgesi

-Serbest meslek olarak çalışanlar vergi levhası

-İkmetgah belgesi (Adınıza düzenlenmiş, elektrik, su, doğalgaz veya telefon faturası da olabilir).

Ekspertiz rapor ücreti iade edilir mi?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com