28 / 03 / 2024

10 yıllık kiracı tahliye kararına itiraz!

10 yıllık kiracı tahliye kararına itiraz!

10 yıllık kiracılar herhangi bir gerekçe göstermeden tahliye edilebiliyor. Peki 10 yıllık kiracı tahliye kararına itiraz edilir mi? İşte 10 yıllık kiracı tahliye kararına itiraz..


10 yıllık kiracı tahliye kararına itiraz!

Kiracılık esaslarının düzenlendiği Borçlar Kanununun 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe giren uygulaması ile 10 yılını dolduran kiracılar gerekçe gösterilmeden evden çıkarılabiliyor.


Ev sahipleri, kiracılarını haklı nedenler olmadan evden çıkaramıyor. Ancak, kendi veya ailesinin ihtiyacı, yeni malikin gereksinimi,evin yeniden inşası ve tadilatı ile kiracının kira bedelini ödememesi gibi durumlarda mal sahibi kiracısını çıakrabiliyor.


Ancak 2014'te uygulanmaya başlanan madde ile artık 10 yıllık kiracılar herhangi bir sebep gösterilmeden evden tahliye edilebiliyor.


10 yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebiliyor.Peki 10 yıllık kiracı tahliye kararına itiraz edilir mi? diyorsanız işte yanıtı..


10 yıllık kiracısını çıkarmak isteyen gayrimenkul sahibinin uzama yılının bitiminden en az 3 ay öncesinde yazılır bir şekilde bildirimde bulunmak gerekiyor.


Bu şekilde kendisinde ihtar çekilen kiracıların, tahliye edilmelerine itiraz etme hakkı bulunmuyor. Kiracının 3 ay içerisinde evi tahliye etmesi gerekiyor. 

10 yıllık kiracı hakları 2015!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com