25 / 04 / 2024

İşyeri kira sözleşmesi kaç yıllık yapılır?

İşyeri kira sözleşmesi kaç yıllık yapılır?

İşyerlerinin kiraya konu olmaları halinde, kiracı ile işyeri sahibi arasında kira sözleşmesi imzalanması gerekiyor. Peki işyeri kira sözleşmesi kaç yıllık yapılır? diyorsanız işte yanıtı...


İşyeri kira sözleşmesi kaç yıllık yapılır?

Kira sözleşmesi ev,işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarında yapılıyor. Kira sözleşmesi, kiracı ile mal sahibi arasında yapılıyor. Sözleşmeyi tarafların vekili de yapabiliyor.


Kira sözleşmesi hakkında yasal esaslar ve Kira sözleşmesini imzalayan tarafların hak ve sorumlulukları yeni kira kanunu olan Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor.


Kanunda Kira sözleşmesi şu şekilde tanımlanıyor:"Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşmedir."Peki işyeri kira sözleşmesi kaç yıllık yapılır? diyorsanız işte yanıtı....


Kiracılık esasları gereğince kiralama süresinde herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Kira sözleşmesi 6 aylık, 1 yıllık olabileceği gibi 10 yıllık da olabiliyor.


Kira süresi

MADDE 300- Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir.


Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli sürelidir; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılır.

İşyeri kira sözleşmesinde damga vergisi oranı 2015!


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com