28 / 03 / 2024

Aziz Kocaoğlu turizm fuarcılarını İzmir'e davet etti!

 Aziz Kocaoğlu turizm fuarcılarını İzmir'e davet etti!

İzmir, 19 ülkeden alıcı ve tedarikçilerin Akdeniz'de düzenlenecek fuar ve kongreler için bir araya geldiği "The Market Workshop"a ev sahipliği yaptı. Gala gecesinde konuşan İzmir Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu, "1.5 milyar nüfusun çok kolay ulaşabileceği bir noktadayız. Sizleri fuarlarınızı, kongrelerinizi, seminerlerinizi İzmir'de yapmaya davet ediyorum" dedi. Organizasyon, İtalya ve Malta'dan sonra ilk defa İzmir'de düzenlendi.



70 alıcı, 30 tedarikçi 2015'te düzenlenmesi planlanan kongre ve toplantı organizasyonlar için ikili görüşmelerin yapıldığı etkinliğe; Avusturya, Brezilya, Amerika, Hindistan, Çin ve Kolombiya başta olmak üzere toplam 19 ülkeden 70 alıcı ile 30 tedarikçi katıldı. Gala gecesi, Proje Koordinatörü Giancarlo Leporatti önderliğinde, İZFAŞ, Swissotel, Venüs Turizm ve Türk Havayolları'nm sponsorluğunda düzenlendi. Başkan Kocaoğlu, "İzmir'i fuarlar, kongreler ve festivaller kenti yapmayı hedefliyoruz. 80 yılı aşkın fuarcılık geleneğimiz var. Türkiye'nin en nitelikli ve en büyük fuarını 25 Mart'ta Mermer Fuarı'yla açacağız" diye konuştu. 


Yorumu halka bırakıyorum 


Büyükşehir Belediyesi, Agora pazaryerinde Şengül Gürsel, Gülşen Durmuş ve Hüseyin Hüsnü Hasdemir kardeşlerin bağışladığı evi, Tasarım Atölyesi'ne dönüştürdü. Açılışı yapan Kocaoğlu, Bakanlar Kurulu'nun, Ankara, istanbul ve Antalya metrolarını yapmak üzere bakanlığın devralması kararına karşın İzmir'le ilgili karar almamasıyla ilgili, "Biz taleplerimizi 4 sene önce sunmuştuk. Yapıp yapmama takdiri, merkezi hükümetin. Değerlendirmeyse izmirlilerin olacaktır" dedi. 


Milliyet Ege