18 / 04 / 2024

Aziz Kocaoğlu'ndan portatif tribünlü stat önerisi!

 Aziz Kocaoğlu'ndan portatif tribünlü stat önerisi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri'nde yapmayı vadettiği 2 stadyumdan biri olan olan Karşıyaka'ya yapılacak stat konusunda garip bir öneride bulundu. Seçim döneminde vadettiği iki stadı yapamayan Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 'nun, Karşıyaka Belediyesi' nin gösterdiği mera alanına portatif tribünlü stat yapma önerisi şaşkınlıkla karşılandı.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri'nde yapmayı vadettiği 2 stadyumdan biri olan olan Karşıyaka'ya yapılacak stat konusunda garip bir öneride bulundu. Örnekköy'de daha önce Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın gösterdiği mera alanına 'Portatif tribünlü stat yapalım' açıklamalarında bulundu. Kocaoğlu'nun, öneride bulunduğu portatif tribünlü stadyumun 10 kişi kapasiteyi geçemeyeceği öğrenildi. İzmir'de yılan hikayesine dönen stat konusunda her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Fakat bütün bu gelişmelerin yanında kişisel egolar ve inatlar yüzünden stadyumların inşası için bir türlü harekete geçilemiyor. Karşıyaka Stadı konusunda Gençlik ve Spor Bakanlığı, Karşıyakalı taraftarları ve belirli kesimleri karşısına alan  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı geçtiğimiz akşam katıldığı televizyon programında şaka gibi bir öneride bulundu. Seçim vaatlerinde kentin iki yakasına iki stadyum vaadinde bulunan Başkan Kocaoğlu, daha önce Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar tarafından önerilen fakat daha sonra imar planlarında mera alanı olarak geçen araziye portatif tribünlü stadyum yapalım önerisinde bulundu. 


MAKSİMUM 10 BİN KİŞİ 

Karşıyakalılar'ın ısrarla Yalı'ya istediği stat ile ilgili olarak her seferinde çeşitli sudan sebeplerle stadın Yalı'ya yapılamayacağını belirten Kocaoğlu'nun, portatif tribünlü stadyum teklifi ise taraftarlar arasında ciddi bulunmadı. Öte yandan Karşıyakalı taraftarlar takımlarının stat sorununa kalıcı olarak çözüm isterken, Kocaoğlu'nun adres gösterdiği mera alanına yapılacak portatif tribünlü stadın maksimum 10 bin kişi kapasiteli olacağı öğrenildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun her söyleminde yapılmasına karşı çıktığı "Buraya stat mı olur?" dediği arazi imar planlarında stadyum olarak görülürken, portatif tribünlü stat yapalım dediği arazinin ise imar planlarında mera alanı olarak görülmesi kafalarda soru işareti yarattı. 


KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, katıldığı tv programında geçtiğimiz günlerde kenti ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptığı ön seçime girerek "İzmir'den milletvekili adayı olun" çağrısını yineledi. Kocaoğlu'nun, Kılıçdaroğlu'na yaptığı ön seçim çıkışına ise kulislerde kimse bir anlam veremedi.


Sabah