26 / 04 / 2024

TOKİ her gün 100 - 150 konut satıyor!

TOKİ her gün 100 - 150 konut satıyor!

TOKİ Başkanı Ergün Turan 3 bine yakın şuanda açık satışta olduğunu her gün en az 100- 150 tanesinin satıldığını ifade etti. Turan sosyal konut olarak yapıp satışa sundukları konutlara talebin hiç düşmediğini dile getirdi.


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yeni hedefi olan 1 milyon 200 bin konut için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 


Yeni Şafak gazetesinden Mine Açar'ın haberine göre; TOKİ  Başkanı Ergün Turan bir yandan da sosyal konut satışlarına devam ettiklerini söyledi. 


Şu anda açık satışta yaklaşık 3 bin sosyal konutun satışta olduğunu belirten Turan, “Bunların satışı çok hızlı. Sosyal konutlarımıza gelen talep hiçbir zaman düşmedi. Günlük 100-150 konut satışı gerçekleştiriyoruz” dedi.


Turan, “Fizibilitesi devam eden yerler de var baktığımız yeni yerlerde. 100 günlük eylem planı doğrultusunda çalışıyoruz. Vatandaşın konut ihtiyacının olduğu yerler önceliklerimiz arasında. Odağımızda Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgeleri de var, İstanbul, İzmir, Ankara, Diyarbakır ve  Adana  gibi şehirler de” bilgisini verdi. İndirim kampanyası hakkında da bilgi veren Turan, beklediklerinin üzerinde bir başvuru olduğunu dile getirdi. Ödeme yapanlar ise kredi kullanmadı. Yastık altı paralar ekonomiye kazandırıldı.



KENTSEL DÖNÜŞÜM


İdarenin inşa ettiği konutlar arasında kentsel dönüşüm konutları yüzde 15-20’lik bir bölümü oluşturuyor. Turan, “Bu oranı yüzde 40'a 50'ye çıkarmayı hedefliyoruz. Kentsel dönüşümde tehditleri ortadan kaldırıcı adımlar atmayı ve yerinde dönüşümü amaçlıyoruz” diye konuştu.




Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016