26 / 04 / 2024

TOKİ Batman'da stat ile kapalı yüzme havuzu yapacak!

 TOKİ Batman'da stat ile kapalı yüzme havuzu yapacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında Batman'da 15 bin seyirci kapasiteli stat ile kapalı yüzme havuzu inşa edecek. İhale, 30 Aralık'ta gerçekleştirilecek.


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı  (TOKİ), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında Batman'da 15 bin seyirci kapasiteli stat ile kapalı yüzme havuzu inşa edecek. 


TOKİ ile Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde şehirlerin stat rüyaları gerçeğe dönüyor. İstanbul Seyrantepe ve Mersin Stadı'nı bitirip Türk sporunun hizmetine sunan TOKİ, ayrıca 11 stadın ihalesini tamamlayarak inşa etmeye başladı. 8 stat ise ihale ve hazırlık aşamasında bulunuyor.


-Batman'a müjdeli haber


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TOKİ tarafından Trabzon'da inşa edilecek Akyazı Spor Kompleksinin temelini atmasının ardından, İdare'den Batman'a da iyi haber geldi.


TOKİ, Batman'da inşa edilecek 15 bin seyirci kapasiteli stat ile kapalı yüzme havuzunun ihale tarihini belirledi. İhale, 30 Aralık'ta gerçekleştirecek.


-İnşaat, hazırlık ve ihale aşamasındaki statlar


TOKİ, Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle şehirleri UEFA standartlarında modern statlara kavuşturuyor. İdare, ayrıca ekonomik ömrünü doldurmuş statları ekonomiye kazandırıyor.


Afyonkarahisar, Malatya, Trabzon, Sivas, Eskişehir, Samsun, Gaziantep, Adana, Sakarya, Kocaeli ve Antalya'ya yapılacak statlar ile Antalya'daki kapalı spor salonunun ihaleleri tamamlanarak, inşaat aşamasına geçildi.


Hatay ve Batman'da yapılması planlanan statlar ihale aşamasına getirildi. İzmir'deki iki, Ankara, Diyarbakır, Edirne ve Elazığ'da inşa edilmesi planlanan birer stat da hazırlık aşamasında bulunuyor. Bu statlar, ihalelerinin ardından inşa edilmeye başlanacak.


-Başkente 40 bin seyirci kapasiteli stat


Ankara'da yapılacak stat ise 40 bin seyirci kapasiteli olacak. Projenin içinde açık-kapalı tenis kortları, bin seyirci kapasiteli buz hokeyi ve paten salonu, bin seyirci kapasiteli yüzme havuzu, 2 bin seyircili spor salonu ve il müdürlüğü hizmet binası planlandı.


AA





Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016