19 / 03 / 2024

TOKİ 29 ildeki 161 arsayı satıyor!

 TOKİ 29 ildeki 161 arsayı satıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 29 ildeki 161 arsa satışa çıkıyor. Müzayede 29 Ocak Salı günü saat 13.30'da TOKİ'nin Ankara Bilkent'teki merkezinde ve TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda gerçekleşecek...


Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yaptığı açıklamada, 29 ildeki 161 arsayı satışa çıkardığını duyurdu. Bu kapsamda Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hatay, İstanbul, İzmir, Karaman, Kırşehir, Kocaeli, Mardin, Mersin, Muğla, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van, Yalova ve Yozgat illerinde toplam bir milyon 593 bin 654 metrekare büyüklüğünde 161 adet arsa için ihale düzenlenecek. 


Ancak, Şanlıurfa Eyyübiye'de yaklaşık 9 bin 500 metrekare imarsız arsa 5 yıl süre ile kiralanacak. Muhammen bedeli yaklaşık 962 milyon TL olan arsalar 'Açık Artırma' yöntemi ile satılacak.


Arsaların niteliklerinin şu şekilde olduğu belirtildi:


"Konut, gelişme konut, villa konut, ticaret, turizm tesis, rekreasyon alanı, özel eğitim, özel sağlık, rehabilitasyon merkezi, konut dışı kentsel çalışma, çok işlevli merkez, sosyal ve kültürel tesis, akaryakıt istasyonu, tarımimarlı ve imarsız arsalar."


Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre müzayede 29 Ocak Salı günü saat 13.30'da TOKİ'nin  Ankara  Bilkent'teki merkezinde ve  TOKİ  İstanbul Hizmet Binası'nda gerçekleşecek.

Satışa sunulan arsalardan bazılarının özellikleri:


İSTANBUL


Başakşehir Kayabaşı'nda özel sağlık, özel eğitim, İkitelli'de, Çatalca Muratbey'de, Eyüpsultan Göktürk'te, Arnavutköy Taşoluk'ta ve Sultanbeyli Battalgazi'de konut niteliğinde imarlı arsalar.


ANKARA


Gölbaşı Kızılcaşar'da villa konut,Etimesgut Yapracık'ta konut, Çankaya Çayyolu'nda gelişme konut alanı, Mamak'ta ticaret, akaryakıt istasyonu, SincanTemelli'de konut,Beypazarı'nda konutniteliğinde imarlı arsalar.


İZMİR


Çiğli'de, Foça'da, Menderes'te konut, Urla'da çok işlevli merkez alanı niteliğinde imarlı arsalar.


ANTALYA


Kemer Çamyuva'da konut, KonyaaltıArapsuyu'nda toplu konut alanı niteliğinde imarlı arsalar.


BALIKESİR


AyvalıkKüçükköy'de konut alanı niteliğinde imarlı arsalar.


DİYARBAKIR


YenişehirÜçkuyu'da konut alanı niteliğinde imarlı arsalar.


ELAZIĞ


Merkezde konut ve ticaret alanı niteliğinde imarlı arsalar,


KOCAELİ


Dilovası'ndakonut, gelişme konut diğer tarım niteliğinde imarlı ve imarsız arsalar.


MERSİN


Erdemli'de turizm tesis, Mezitli'de konut niteliğinde imarlı arsalar.


MUĞLA


Bodrum ve Datça'da konut niteliğinde imarlı arsalar.





Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016