19 / 03 / 2024

TOKİ 100 bin yeni konut Mart ayı kura tarihleri!

TOKİ 100 bin yeni konut Mart ayı kura tarihleri!

TOKİ 100 bin sosyal konut projesi kapsamında kura çekilişleri Şubat ayında başladı. Peki Mart ayında hangi illerdeki projeler var? İşte il il Mart'taki projeler, konut sayıları ve son katılım tarihleri...



Dar gelirli vatandaşlara yönelik yürütülen 100 bin sosyal konut projesine 1 milyon 211 bin 518 kişi başvuru yaptı. 


Evlerine bir an önce kavuşmak isteyenler büyük bir heyecanla Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) kura çekimlerini bekliyor. Şubat'ta başlayan kura çekilişleri şehirlere göre farklılık gösteriyor. Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre, kuralar, 30 Haziran’a kadar devam edecek. Kurada ev çıkıp çıkmadığı “talep.toki” internet sitesinden şehir ve proje ismi seçilerek kontrol edilebiliyor. 


İadeler 5 gün sonra gerçekleşiyor 

Hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerinin iadesini (500 lira ve 1.000 lira), kura çekiliş tarihinden itibaren, 5 iş günü sonrasında başvuru yapılan bankanın şubelerinden gerçekleştirebilecek. 


Ev çıkanlar, TOKİ’nin belirleyeceği ve ilan edeceği tarihlerde bankada (şubeler daha sonra ilan edilecektir) ‘Gayrimenkul Satış Sözleşmesi’ ve kredi kullanım işlemlerini tamamlayacak. Taksit ödemeleri ise, sözleşme tarihini takip eden ayla birlikte başlayacak.


 TOKİ 100 bin sosyal konut Mart ayı kura tarihleri!


TOKİ'den ev almaya hak kazananlar ne yapacak?



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler