24 / 04 / 2024

TOKİ 100 bin konut başvuruları için son 1 hafta!

TOKİ 100 bin konut başvuruları için son 1 hafta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 100 bin yeni konut 2020 projeleri için başvurular 1 hafta sonra sona eriyor. İşte TOKİ 2020 projeleri başvuru şartları ve detayları...



Dar ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 100 bin yeni konut için geçtiğimiz günlerde düğmeye bastı.


TOKİ 100 bin yeni konut 2020 projeleri için başvuru dönemi 15 Ocak 2020 tarihi itibariyle sona erecek.  TOKİ  2020 projeleri 17 milyar 300 milyon TL'ye mal olacak. Projelerin kura çekilişleri başvuru süreleri sona erdikten sonra gerçekleştirilecek.


TOKİ 2020 projelerinde başvuru ücretleri 2 oda 1 salon daireler için 500 TL, 3 oda 1 salon daireler için 1000 lira şeklinde belirlendi. 2+1 ve 3+1 inşa edilecek konutların büyüklükleri 75 ile 100 metrekare arasında değişiyor. 


Projelerde yüzde 10 peşinat ve 240 ay vadeli ödeme planıyla konut sahibi olunabilen 2+1'lerin fiyatı 140 bin ila 180 bin lira arasında, 3+1'lerin fiyatı 160 bin lira ile 210 bin lira arasında değişiyor.


 


140 bin liraya konut fırsatı

 


TOKİ projelerinde yer alan 2 oda 1 salon evlerin fiyatları 140 bin lira olarak belirlendi. Proje için yüzde 10’a denk gelen 14 bin lira peşinat ödendikten sonra, kalan tutar yüzde 0.49 faiz oranıyla 240 ay vade şeklinde ödeniyor. Aylık taksit bedeli ise 894 lira olarak belirlendi.


160 bin lira fiyatlı 3 oda 1 evler için yüzde 10’a denk gelen 16 bin liralık peşinat veriliyor. Kalan tutar aylık 0.49 faiz oranı ve 240 ay vadeyle aylık 1022 lira taksitler olarak ödeniyor.



TOKİ 100 bin konut projesine E-Devlet'ten nasıl başvurulur?

Başvuru sahibi, e-Devlet üzerinden 'Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ hizmetleri arasında yer alan ‘Konut İşyeri Başvuru’ hizmeti ile başvurusunu gerçekleştirebiliyor.


-e-Devlet üzerinden yapılan başvurular,  TOKİ  tarafından değerlendirilecek ve başvuruya engel bir durum yoksa ödeme süreci başlatılacak.


-Başvuru durumu e-Devlet başvuru listesi ekranından takip edilebiliyor.


-Başvuru sahibinin Ziraat Bankası’nda hesabı varsa otomatik olarak konut tipine göre 500 lira ya da 1000 lira alınacak.


-Hesabı yoksa, banka şubesinde başvuru sahibi adına bir hesap açılacak ve başvuru ücreti oradan tahsil edilecek.


-Hesapta başvuruyu takip eden ilk iş günü mesai saati sonuna kadar yeterli miktarda bakiye bulunmaması halinde başvuru geçersiz sayılacak.


-Başvuru sahibinin hak sahibi olmaması halinde başvuru bedeli söz konusu hesaba iade edilecek.


TOKİ 100 bin konut 2020 başvuru şartları


Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;


1-T.C. vatandaşı olması,


2-Proje il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya Proje il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması,


3-Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç).


Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinden; tapuda kayıtlı konutu olanlar veya Toplu Konut İdaresinden Hak Sahipliği Belgesini kullanmadan normal satış şartları ile konut alanlar, SGK’dan alacakları Hak Sahipliği Belgesi ile başvuru yapabileceklerdir.


4-Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5.500 TL olması gerekmektedir. (İstanbul İli için 6.000 TL (Başvuru sahibinin ve eşinin gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin toplamı.) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç)


5-Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.


6-Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 25 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.


7-Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimlerinde; Konutlar %10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınan “HAK SAHİPLİĞİ BELGESİ”  ile Projenin bulunduğu İl sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya İl nüfusuna kayıtlı olduklarına ait belgeler istenecektir.


TOKİ'den 10 ilde kurasız konut fırsatı!



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler