28 / 03 / 2024

Türkiye'deki 7 firma Katar'dan 200 milyonluk işle döndü!

Türkiye'deki 7 firma Katar'dan 200 milyonluk işle döndü!

İnşaat sekötrü patronları bu kez Katar fuarında hem tanıtım hem de sıcak satış yapma imkanı buldu.Türkiye’den 150 firmayla çıkarma yapılan Expo Turkey by Qatar’da 7 firma 200 milyonluk işle döndü...



Uluslararası emlak fuarında asıl amacın tanıtım olduğunu belirten inşaatın patronları bu kez Katar fuarında hem tanıtım hem de sıcak satış yapma imkanı buldu. Emlak Konut, Kuzu Grup, Sur Yapı, Teknik Yapı, Artaş, Özak GYO Gül ve Siyahkalem, gibi firmalar yoğun satış yaptı. Türkiye ve Katar arasında işbirliği sağlayan Expo Turkey by Qatar Fuarı’na Kuzu Grup SeaPearl Ataköy projesiyle katıldı. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Katar’da yol ve altyapı projeleri yapacaklarını söyledi. SeaPearl projesi hakkında bilgi veren Kuzu, projenin yüzde 45’inin satıldığını, bu satışın yüzde 15’ini Katarlı yatırımcılara yaptıklarını söyledi.


Türkiye

Özen Kuzu


YATIRIMCILARIN MARKAJINDA


Fuara, Emlak Konut ortaklığı ile Zekeriyaköy’de gerçekleştirdiği KÖY projesi ile katlan Siyahkalem CFO’su İbrahim Kahraman, 8 konut için 15 milyon liralık önsatışla döndüklerini söyledi. Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat’ın, İstanbul Kazlıçeşme’de Emlak Konut GYO işbirliğiyle hayata geçirdiği Büyükyalı İstanbul projesi fuarda yatırımcıların markajına girdi. Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci, Büyükyalı İstanbul projesinde 15 milyon liralık önsatış gerçekleştirdiklerini belirtti.



4 projeyle katıldı


Emlak Konut GYO, yatırım değeri 10 milyar lirayı bulan 4 projesiyle Katar’daki fuarda Körfez ve Orta Doğu bölgesinden birçok yatırımcı ile bir araya geldi. Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yetim “Fuar süresince Körfez ve Orta Doğulu yatırımcılarla yaptığımız görüşmelerde mütekabiliyet gerekmeksizin yabancı yatırımcıların gayrimenkul yatırımı yapmasının önünü açan kanunlarımızı, devlet teşvikleriyle hazırlanan KDV indirimlerimizi ve yabancı yatırımcıya vatandaşlık yolunun açılması gibi hayata geçen devlet destekli düzenlemeleri anlatma fırsatı bulduk” dedi.


40 daire için talep aldı


Artaş İnşaat, Türk ve Katarlı yatırımcılar arasında bir köprü olarak düzenlenen Expo Turkey By Qatar’a 10 projesiyle katıldı. Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, referandumun sonuçlanmasıyla Türkiye’nin önünü daha rahat göreceğini belirterek “Bundan sonra önümüz açık, ‘Durmak yok yola devam’ diyoruz” dedi. Üç senedir Dubai MIPIM, Katar gibi fuarlara katılma kararı aldıklarını ifade eden Çetinsaya, önümüzdeki süreçte verilen teşviklerle daha hızlı gayrimenkul satışı olacağını vurguladı. Süleyman Çetinsaya yabancı yatırımcılardan 40 daire için talep aldıklarını bu dairelerin toplam değerinin 40 milyon lirayı bulduğunu söyledi. Katar’dan bize ‘Gelin buraya konut yapın’ teklifi gelirse kabul edeceklerini ifade eden Çetinsaya “İstanbul’da da bize bir teklif gelirse ortak proje geliştirebiliriz” diye konuştu.


60 müşteriyle görüştü


Fuara Tem Point, Vira İstanbul, Avangart ve Yedi Mavi projeleriyle katılan Gül Yapı da 20 milyon TL’lik konut satışı yaptı. Gül Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, bu yıl ilk kez düzenlenen fuarda Katarlı yatırımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını söyledi. Gül, “Yaklaşık 60 müşteriyle birebir görüşmelerimiz oldu. Bunların 20’si ile projelerimizin satışı konusunda ön anlaşma imzaladık. Yaklaşık 20 milyon TL’lik satış yaptık” dedi.


3 günlük talep rakamı 40 milyon TL


Sur Yapı, Katar’daki fuara 13 projesiyle katıldı. Fuarın ilk günü 10 milyon liralık satış yaptıklarını ifade eden Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, 3 günlük fuarda toplam 45 konut için 40 milyon liralık ön sipariş aldıklarını söyledi. Katarlı yatırımcılarla mayıs ayında İstanbul’da bir araya geleceklerini belirten Elmas “Yatırımcıların teklifleri ciddi. Türkiye’den konut satın almak istiyorlar. Mayıs ayında bu taleplerin satışa döneceğine inanıyorum” dedi.


20 milyonluk sözleşme imzaladı


Katar Fuarı’na 6 proje ile katılan Teknik Yapı, verimli geçen üç gün sonunda yaklaşık 20 milyon liralık ön satış sözleşmesi imzaladı. Katılımın “az ama öz” olduğunu ifade Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, fuarı tam hedefe yönelik isabetli bir organizasyon olarak değerlendirdi. Fuar standına gelen ziyaretçilerin genelde direkt alıcı ve fon sahipleri olduüuna vurgu yapan Durbakayım, “Yeni başlayacağımız üç yeni projemizi ziyaret edecek 2 ayrı yatırımcı gruba İstanbul’da görüşme randevusu verdik" şeklinde konuştu.



Emine Acar/Yeni Şafak






Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri