29 / 03 / 2024

İmar barışında süre uzatma sinyali!

 İmar barışında süre uzatma sinyali!

Görüşmelerde imar barışı başvurularında yeni uzatma gündeme geldi. AK Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş milletvekillerinin süre uzatımıyla ilgili sorularına “Uzatılacak diye biliyorum ama teyit etmeye çalışıyorum” diye cevap verdi...


İmar barışı uygulamasını Boğaz bölgesinde genişleten maddeyi de içeren torba teklif dün komisyonda görüşüldü. Görüşmelerde imar barışı başvurularında yeni uzatma gündeme geldi. 


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda torba teklif görüşmeleri sırasında AK Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş milletvekillerinin süre uzatımıyla ilgili sorularına “Uzatılacak diye biliyorum ama teyit etmeye çalışıyorum” diye cevap verdi. 


Hürriyet Gazetesi'nden Hacer Boyacığlu'nun haberine göre, birinci ve ikinci köprüden geçmesi yasak olan araçlara kesilen cezaların silinmesi ve tahsil edilen cezaların iade edilmesi düzenlemesi konusunda da komisyona bilgi veren Muş, “26 bin 744 adet tebligatın ödemesi yapılmış, 19 milyon 922 bin lira tahsilat yapılmış, bu da iade edilecek” şeklinde konuştu. 


Sarıyer'de yapılanın aynısı yapılıyor


Boğaz bölgesinde genişleten maddeyi de içeren torba teklifindeki imar barışı düzenlemesini anlatan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Bilgiç, maddenin Beykoz’u kapsadığını açıkladı. Bilgiç, “Daha önce Beykoz’un koordinatları gelmediği için, imar barışından bu bölümü çıkarmıştık. Sarıyer’de ne yapıldıysa burada yapılan o. Başka bir şey yok” ifadelerini kullandı.


''Bakanı aradım''


HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan ise, maddeyle ilgili olarak “İstanbul’da bazı binalar zor duruyor. Üfleseniz yıkılacak. Şimdi bu tabut binalar ve bu depremlerin sorumluluğu vatandaşta diyerek kanun çıkartıyoruz. Bunun vebali herkesin olur” açıklamasında bulundu. Paylan, düzenleme sonrası imar barışı başvuruları için süre uzatımı olup olmayacağını da sorarken, soruya cevap veren AK Partili Mehmet Muş, “Uzatılacak diye biliyorum ama teyit etmeye çalışıyorum” dedi. Muş, başka bir soru üzerine de, “ Süre uzatımıyla alakalı... Bu, yürütmenin bir konusu. Bakanı aradım, dönüş yapacak bana, uzatıp uzatmayacak mısınız meselesine bir cevap isteyeceğim kendisinden. Fakat burada, dediğiniz gibi, yıl sonu geldi, dolayısıyla bakanlığın burada bir tasarruf kullanması gerekiyor ki vatandaşlar bundan faydalanabilsin, makul bir süre” diye konuştu. 


''Taksitlendirme için çalışılıyor''


MHP’li Mustafa Kalaycı ise, imar barışı uygulamasında taksitlendirme yapılıp yapılmayacağını sordu. Muş bu soruyu ise şu şekilde yanıtladı: “Bakanlık bu konuda çalışıyor diye biliyorum.”