19 / 03 / 2024

İmar barışı ödemeleri için son 3 hafta!

İmar barışı ödemeleri için son 3 hafta!

İmar barışına başvuranların Yapı Kayıt Belgesi bedelini yatırma süresi 31 Aralık'ta sona erecek. Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Yüksel, "İmar barışında son ödeme tarihi 31 Aralık. Bu süreyi geçirenlerin belgesi iptal edilebilir" dedi...



 

İmar barışına başvuru yapanların Yapı Kayıt Belgesi bedelini yatırma süresinin dolmasına son 3 hafta kaldı. Bu haktan faydalanmak isteyenlerin söz konusu bedeli 31 Aralık'a kadar yatırması gerekiyor.


Anadolu Ajansı'ndan Uğur Aslanhan'ın haberine göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapılar için hayata geçirilen imar barışından yararlanmak için başvuran vatandaşların Yapı Kayıt Belgesi bedelini yatırma süresi 1 Temmuz'da uzatılmıştı.


Bu sürenin dolmasına ise tam 3 hafta kaldı. Bu haktan yararlanmak isteyenlerin 31 Aralık'a kadar başvuruyu yapması gerekli.



Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı, avukat Ali Yüksel, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Haziran'da başvuru süresi dolan imar barışına 10 milyon 250 bin vatandaşın başvurduğunu hatırlatarak, başvuru süresinin ise 31 Aralık'a kadar uzatıldığını söyledi. 


Yüksel, "İmar barışına başvuranların Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yüzde 25'ini 31 Temmuz'a kadar ödemesi gerekiyordu. Kalan yüzde 75'lik kısmın son ödeme tarihi ise 31 Aralık. Bu süreyi geçirenlerin belgesi iptal edilebilir" diye konuştu. 


 İmar barışı ödemeleri için son 3 hafta!


"Son günlere bırakmayın"

Ali Yüksel, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden yapılan açıklamalarda ödeme süresinin kesinlikle uzatılmayacağının belirtildiğini ibelirterek, "Vatandaşlarımız ödemeleri son günlere bırakmamalı. Milyonlarca kişinin bu haktan yararlandığı düşünülürse ödeme konusunda son günlerde yoğunluk yaşanabilir" dedi. 


Yüksel, tarımsal nitelikli hazine arazilerini kiralayan ya da kullananların bu arazileri satın almak için başvuracakları son günün de 31 Aralık olduğunu anımsattı. Yüksel, şu ifadeleri kullandı; 


"Hazine'ye ait tarım arazisi üzerinde kaçak yapılar için eğer imar barışına başvurulmuşsa bu yapılar yıkılmayacak. Ancak bu yapılar için imar barışına başvurularak yapı kayıt belgesi alınmamışsa tarım arazisi satın alınsa bile bina yıkılabilir, kaçak olmaya devam edecek. Satın alınan arazi için ecrimisil ödemesi ise bitecek"