29 / 03 / 2024

Konut kredisi faiz oranlarında son durum ne?

Konut kredisi faiz oranlarında son durum ne?

18 Şubat ile başlayan haftanın kapanışında hangi banka hangi faiz indirimini uyguladı? Konut kredisi faiz oranlarındaki son durum ne?



Bankaların konut kredisi faiz oranlarındaki düşüş Şubat ayında hızlandı. İçinde bulunduğumuz haftada 8 Banka konut kredisi faiz oranlarında indirime gitti. En düşük tabela konut kredisi faizi yüzde 1.61 olurken en düşük kampanyalı konut kredisi faiz oranı da yüzde 1.49’a geriledi.


İçerisinde bulunduğumuz hafta VakıfBank’ın kampanyalı Kışa Özel Sarı Panjur konut kredisi ürünü faiz indirimiyle başladı. VakıfBank kampanyalı konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1.67’den yüzde 1.63’e indirdi.


Daha sonra ise Akbank’tan konut kredisi faiz indirimi geldi. Akbank haftanın ilk gününde konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1.81’den, yüzde 1.77’ye dün itibariyle ise yüzde 1.75’e indirdi.


ICBC Bank Yeni Evim Konut kredisinde yaptığı indirimle kısa süreliğine en alt seviye konut kredisi faiz oranını kullandırdı. ICBC Bank bu hafta gerçekleştirdiği faiz indirimi sonrası kampanyalı konut kredisi faiz oranını yüzde 1.62’ye düşürdü. 


Yapı Kredi Bankası ise konut kredisi konut kredisi faiz oranlarında indirime giderek yüzde 1.61 faiz oranı ile 10 yıl vadede en alt seviye konut kredisi faiz oranını kullandırıyor.


Kuveyt Türk yaptığı kar payı indirimi sonrasında ise 5 yıl vadeli konut finansmanlarına yüzde 1.59, 10 yıl vadeli konut kredisi finansmanlarına yüzde 1.64 kar payı oranı ile konut finansmanı sağlamaya başladı. 


Hafta içerisinde İş Bankası ise uzun süredir indirim uygulamadığı standart konut kredisi faiz oranlarını yüzde 2.5’ten yüzde 2.2’ye indirdi. QNB Finansbank ise konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1.88’e çekti. 


Dün itibariyle ise HalkBank konut kredisi faiz oranlarında indirim uygulayarak kampanyalı Hesaplı Evim Konut Kredisi ürünü faiz oranlarını yüzde 1.49’a, Canım Evim Konut Kredisi faiz oranlarını yüzde 1.53’e, Dost Evim Konut Kredisi faiz oranlarını ise yüzde 1.85’e indirdi.


Güncel olarak 100.000 liralık konut kredisi için 10 yıl vadeli konut kredisi hesaplama yapıldığında aylık en düşük konut kredisi ödemeleri 1.790 lira, toplam geri ödeme miktarı ise 215.000 liraya karşılık geliyor. 


Kredi Pazarı’nın yaptığı araştırmalara göre bankaların konut kredisi faiz oranları ortalaması bu haftanın kapanışında yüzde 1.93’e geriledi.