26 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanacak!

 Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanacak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, yerel yönetimlerle başlatılan büyük kapsamlı kentsel yenileme programı kapsamında çalışmaların projelendirildiğini belirterek, "226 farklı bölgede 103 bin 873 konutluk ihale çalışması yapıldı.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan 'İhalesi tamamlanan 205 projede 90 bin 971 konutun yapımına başlandı. 128 bölgede yaklaşık 65 bin konutun inşası tamamlandı." dedi. 


Vatandaşların huzurlu ve mutlu şekilde, geleceğe güvenle bakarak yeni umutlar yeşertmesinin, kendini yaşadığı şehre ait, onun parçası gibi hissetmesiyle mümkün olduğunu vurgulayan Turan, dönüşüm gerçekleştirilen yerlere bakıldığında bu olumlu değişimin çok açık görülebildiğini belirtti. Özellikle deprem gibi afet riski bulunan şehirlerde kalitesiz ve ömrünü tamamlayan yapıların yer aldığına işaret eden Turan, şöyle konuştu: "önümüzdeki süreçte kentsel dönüşüm kaynaklı konut üretiminde önemli artışlar olacak. 


Çünkü kentsel alanlarda yaklaşık 18 milyon konut bulunuyor. 

Yaklaşık 5.3 milyonunun ise dönüşüme ihtiyacı var. Bunların 3 milyonu, 2023'e kadar 50 yaş ve üzerine çıkacak. Bu da ülke çapında kentsel dönüşümü hızlandıracaktır, bundan kaçış yok. 


İhtiyaçları doğrultusunda ülkemizin imkan ve tecrübeleri de seferber edilerek, 60 yıllık gecekondu sorunu ve kentsel yenilemenin çözülebileceğine inanıyorum." "Ülkedeki gecekondu ve kaçak yapılaşma alanları, sadece birey ve grupların kaderi, eksikliği ya da yanlış davranışlarından kaynaklanmadığı gibi çözüm de birey ve gruplara bırakılmayacak kadar önemli" ifadesini kullanan Turan, dönüşüm projelerinin, bakanlık, belediye, sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri, üniversiteler ve vatandaşların birlikte gerçekleştirebileceği bir süreç olduğunu anlattı. 


Kentsel dönüşümün planlama, araştırma, tasarım ve uygulama gibi boyutlarıyla ileri düzeyde profesyonellik ve beceri gerektiğine işaret eden Turan, şehirlerde yaşam kalitesinin artırılması, kültürel ve doğal çevrenin korunmasının, ilerleyen süreçte marka şehirlerin çoğalmasını sağlayacağını dile getirdi. 


Kahramankent




Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler