27 / 04 / 2024

İstanbul'da ağır hasarlı binaların yıkım süreci başlıyor!

İstanbul'da ağır hasarlı binaların yıkım süreci başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kentsel Dönüşüm Zirvesi" sonrasında İstanbul'da yapılacak kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bu zamana kadar 1 milyon 350 bin konutun dönüşümünün sağlandığını açıkladı. Bakan Kurum "Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile 1 milyon sosyal konut yapımını yaptık ve dönüştürülmesi gereken birçok alanda projeler başlattık. Bakanlığımız bünyesinde 2019 yılında 65 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi başlattık ve bunun 25 bini İstanbul'da." diye konuştu. 


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Kurum, Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul'daki belediye başkanlarıyla Kentsel Dönüşüm İstişare Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. 


Basına kapalı düzenlenen toplantı sonrasında gazetecilere açıklamalar yapan Kurum, gelinen süreçte birçok proje düzenlediklerini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:


 "1 milyon 350 bin konutun dönüşümünü sağladık. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile 1 milyon sosyal konut yaptık ve dönüştürülmesi gereken birçok alanda projeler başlattık. Bakanlığımız bünyesinde 2019 yılında 65 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi başlattık ve bunun 25 bini İstanbul'da. İstanbul'daki projelerimiz içerisinde Başakşehir'de, Üsküdar'da, Fatih'te, Ataşehir'de, Bahçelievler'de, Güngören'de, Bağcılar'da birçok ilçemizde projelerimizi başlattık. Gaziosmanpaşa'da projelerimiz devam ediyor, Kağıthane'de yine aynı şekilde projelerimiz devam ediyor, Bayrampaşa'da alanlarda çalışmalarımız var."


Bakan Kurum, Beyoğlu'nda hem Sütlüce hem Okmeydanı hem de Hacıhüsrev Mahallesi'nde dönüşüm projelerine başladıklarını ve kararlı bir şekilde bu projelerin üzerine gideceklerini sözlerine ekledi.


İmar Kanunu resmen değişti!