24 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm son durum

Kentsel dönüşümde 60 bin 472 bina yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin verdiği bilgiye göre, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında 4.5 yıllık uygulama süresi geride kaldı.

Kentsel dönüşümde devrim niteliğinde 7 düzenleme!

27 Ekim 2016 tarihinde Kanunun Uygulama Yönetmeliği’nde bir dizi yeni düzenleme yapıldı. Yapılan düzenlemeler kentsel dönüşümü uçuracak nitelikte.

Kentsel dönüşümde yeni parametreler tartışıldı!

'Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nı siyasiler, yerel yöneticiler, bürokratlar, finans ve inşaat sektörünün temsilcilerinin de bulunduğu bin 200 kişilik üst düzey bir davetli grubu izledi.

Kentsel dönüşümde anjiyo yapmak gerekiyor!

“Kentsel dönüşümde işler tıkanmış vaziyette, anjiyo yapmak gerekiyor” diyen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “Kentsel dönüşüm açısından mevcutta Gaziosmanpaşa ve Yenisahra çalışılıyor.

Kentsel dönüşümde dünyaya model olduk!

Dünyaya model olan "Kentsel Dönüşüm" Projesini araştırdı. Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Gürgen, "Bu çılgın proje ile tüm dünyaya model olduk. Kentsel Dönüşüm Projemiz'in dünyada ikinci bir örneği yok" dedi.

Riskli bölgelerin konut değeri yüksek bölgeler olması dikkat çekiyor!

6.5 milyondan fazla evi yenilemek için başlatılan kentsel dönüşüm, en çok rantı yüksek ilçelere uğradı. Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı’nın açıkladığı riskli alanlar haritası ile bakanlığın riskli ilan ettiği alanlar yüzde 72.9 örtüşmüyor. Riskli alan ilan edilen ilçelerin şehrin merkezinde, konut değeri yüksek bölgeler olması dikkat çekiyor.

Kentsel dönüşüm hız kesmeden sürüyor!

Riskli Alanların dışında ülke genelinde tespit edilen Riskli Yapı sayısı 45.588 adet olup, bu yapılarda bulunan bağımsız birim sayısı 165.196 adet olarak tespit edildi.

Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanacak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, yerel yönetimlerle başlatılan büyük kapsamlı kentsel yenileme programı kapsamında çalışmaların projelendirildiğini belirterek, "226 farklı bölgede 103 bin 873 konutluk ihale çalışması yapıldı.

Yerel seçim süreci kentsel dönüşümü yavaşlattı!

İnşaat sektörünü yeni yılda tetiklemesi beklenen kentsel dönüşüm seçim ağırlığına girdi. Ömer Derbazlar, yapılan anlaşmaların pratiğe dökülmesinde sorun yaşandığını söylerken, Talat Kılıç ise “Herkes bekle, gör politikası uyguluyor” dedi...

Kentsel dönüşüm yerel seçim süreciyle birlikte yavaşladı!

İnşaat sektörünü yeni yılda tetiklemesi beklenen kentsel dönüşüm seçim ağırlığına girdi. Ömer Derbazlar, yapılan anlaşmaların pratiğe dökülmesinde sorun yaşandığını söylerken, Talat Kılıç ise “Herkes bekle, gör politikası uyguluyor” dedi

Kentsel dönüşümün şaşırtıcı sonuçları!

Daha çok gecekondu semtlerinde yoğunlaşması beklenen kentsel dönüşüm lüks semtlere kaydı. Bağdat Caddesi, Etiler, Levent, Cihangir, Nişantaşı, Çiftehavuzlar, Uçaksavar, Acıbadem, Ulus, Bebek ve Gayrettepe öne çıkıyor...