20 / 04 / 2024

Eski binaların yıkılıp yeniden yapılması kentsel dönüşüm değil!

 Eski binaların yıkılıp yeniden yapılması kentsel dönüşüm değil!

Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan "İzmir'de dağınık bir çalışma yürütülüyor. Şu ana kadar sadece birkaç yerde eski binalar yıkılıp yerine yeni binalar yapıldı. Bunlar da zaten kentsel dönüşüm değil" dedi.



Konut sektörünün öncü kuruluşu, güvenin simge ismi Ege-Koop. bugüne kadar 35 bine yakın konut üretti, yüz bini aşkın insanı ev sahibi yaptı. Tüm projelerini şehrin gelişmeye açık bölgelerinde gerçekleştirerek, düzenli ve planlı kentleşmenin önünü açtı. 


Ege-Koop şimdi 30 yıllık geçmişine duyulan güvenin sonucu olarak. Vatandaşların yoğun taleplerine kayıtsız kalmayıp, blok bazında kentsel dönüşüm yapma kararı aldı. Artık bundan böyle EgeKoop, kentin hemen her noktasında kentsel dönüşüm uygulaması yapacak. Bu konuda Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ile yapılmış söyleşinin kısa bir özetini sizlerle de paylaşmak istiyorum. 


Aslan, diyor ki:  İzmir'de dağınık bir çalışma yürütülüyor. Şu ana kadar sadece birkaç yerde eski binalar yıkılıp yerine yeni binalar yapıldı. Bunlar da zaten kentsel dönüşüm değil. 


İşgüzar firma ve müteahhitler Bakanlık ya da Belediye referansı kullanarak halkı kandırmaya çalışıyor. Gittiğim pek çok bölgede, mahallede bu tür Gerçekten cesur olanlar için. cesaret diye bir şey yoktur. Baraccio şikayetlerle karşılaşıyorum. İnsanlar bu konuda başvuracak ilgili merci ya da kişi bulamamaktan şikayetçi.

 

• Vatandaşların bu konudaki ısrarlı taleplerini geriye çevirmek istemedik. Malumunuz güven zor inşa edilir sözünü eyleme dönüştürmeyi başarmış bir kuruluşuz. Dönüşümün en önemli ayağını da güven oluşturuyor. Bu yüzden Buca, Karabağlar, Bayraklı ve Karşıyaka'dan sayısız vatandaşımız bizzat kendileri gelerek ve binaları ile ilgili evrakları da hiçbir tereddüt yaşamaksızın ilgili ofisimize bırakarak, dönüşümü Ege-Koop ile istediklerini söylüyorlar. 


Kafaları karışık, bilgi kirliliği had safhada, fırsatçılardan bunalmış durumdalar. Dolayısıyla bize duyulan bu güveni ve beklentiyi karşılıksız bırakmak, insana ve kente hizmet anlayışımızla ve sosyal sorumluluk felsefemizle bağdaşmazdı. 


Kentsel dönüşüm konusunda en zengin deneyime ve yetkin, teknik kadroya sahip kuruluş biziz. Tecrübemizle ve vizyon sahibi teknik kadromuzla blok bazında dönüşüm için ön talepleri almaya başladık.


Yeni Asır/Erkin Usman 




Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri