27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde son durum

Kentsel dönüşümde devrim niteliğinde 7 düzenleme!

27 Ekim 2016 tarihinde Kanunun Uygulama Yönetmeliği’nde bir dizi yeni düzenleme yapıldı. Yapılan düzenlemeler kentsel dönüşümü uçuracak nitelikte.

Kentsel dönüşümde 50 soru 50 cevap!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından afet riski odaklı kentsel dönüşümü organize etmek amacı taşıyan kentsel dönüşümde 50 soru 50 cevap adlı kitapçık hazırlandı..

Kentsel dönüşümde hızlı icraat için yerel yönetimler yetki istiyor!

Türkiye’nin kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik bugüne kadarki en kapsamlı buluşmalar arasında gösterilen “Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi”, Adana’da gerçekleştirildi. Zirvede, Türkiye’de kentsel dönüşüm konusunda önemli yasalar çıkarıldığını anlatan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Ancak son imzaların ilgili bakanlıkta kilitleniyor olması işi tıkıyor” dedi.

Kentsel dönüşüm için 15 adet teknik heyet oluşturuldu!

Kentsel dönüşüm için 15 adet teknik heyet oluşturuldu.Çevre Bakanlığı, kentsel dönüşüm alanındaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 6306 sayılı kanun kapsamında 48.854 adet binada, 150.717 adedi konut, 23.912 adedi dükkân olmak üzere toplam 174.629 adet birimin (bağımsız bölümün) risk tespiti yapıldı.

Bağcılar'da yaklaşık 410 konut kentsel dönüşüm kapsamında yenilendi!

Göztepe, Kemalpaşa, Demirkapı, Evren, İnönü, Merkez, Sancaktepe ve Çınar mahallelerinin bir kısmının Kentsel Dönüşüm Alanı olarak ilan edildiği ilçede, yaklaşık 8 bin bina 24 bin de bağımsız birim (bir binadaki daire sayısı) yenilenecek. Şu ana kadar yaklaşık 410 konut proje kapsamında yenilendi.

Türkiye'de kentsel dönüşüm neden yavaş ilerliyor?

Türkiye'de kentsel dönüşüm süreci ne aşamada? Neden yavaş ilerliyor? Kimler risk altında?

Eski binaların yıkılıp yeniden yapılması kentsel dönüşüm değil!

Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan "İzmir'de dağınık bir çalışma yürütülüyor. Şu ana kadar sadece birkaç yerde eski binalar yıkılıp yerine yeni binalar yapıldı. Bunlar da zaten kentsel dönüşüm değil" dedi.

Altındağ kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor!

Altındağ' ın çehresini değiştirecek kentsel dönüşüm projelerine imza atan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlar, Belediye' nin yaptığı hizmetler ve de yatırımlar değerlendirdi.

20 bin bina kentsel dönüşüme girdi!

Türkiye genelinde 2013' te bireysel başvurularla 20 bin bina kentsel dönüşüme girdi. Son dönemde her ay yaklaşık 1.500 binanın dönüşümü için bireysel başvuru yapılıyor

Sektörel Toplantılar'da gayrimenkul sektörü ve kentsel dönüşüme mercek tutuldu!

Sektörel Toplantılar’ının ilkinde, gayrimenkul sektörü ve kentsel dönüşüme mercek tutuldu. Uzmanların, ‘Sanılandan yakın’ dediği Marmara depremi öncesi korkutan uyarı geldi: Türkiye’de 50 yaş üzeri 5 milyon konut kullanım ömrünü tamamladı.

Evini yenilemek isteyen köylüye bedava konut projesi yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, " Evini yenilemek isteyen köylüye bedava konut projesi vermek için hazırladığımız çalışma ülke genelinde 2017' ye kadar tamamlanacak " dedi...