20 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm haberleri

İbrahim Tuza: Yalıtım seferberliği başlatılmalıdır!

Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza Enerji Verimliliği Haftası’nda önerilerde bulundu. Tuza: “Ülkemizin ve yarınımızın teminatı çocuklarımız için, topyekûn yalıtım seferberliği başlatılmalıdır'' dedi.

Esenler'de hayatı yeniliyoruz!

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu "Esenlerde hayatı yeniliyoruz" sloganıyla yürütülen kentsel dönüşüm projeleri ile bir taraftan mülkiyet sorunları çözülürken bir taraftan da donatı standartları ve yapı kalitesi yüksek yaşanabilir kentsel mekânların oluşturulduğunu kaydetti.

Antalya ve Kayseri'de kentsel dönüşüm alanları belirlendi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Kayseri Kocasinan Belediye Başkanlığı’nın teklifleri ile yeni kentsel dönüşüm alanları belirlendi. Dönüşüm projesi kapsamında yapılacak planlama ve projelendirme çalışmaları Belediyeler tarafından yürütülecek.

Kentsel dönüşüm başladı konutlar küçüldü!

Ahmet Erkurtoğlu, kentsel dönüşüm yapılırken, yaşam alanlarının giderek küçüldüğünü belirtti. "Kentsel dönüşüm kavramı üzerinde hâlâ tam bir uzlaşma sağlanabilmiş değil" diyen Erkurtoğlu, şöyle devam etti.

Türkiye'de 7 milyon konutun dönüşmesi gerekiyor!

Türkiye'de 20 milyon konutun 7 milyonunun dönüşüme ihtiyacı olduğunu söyleyen Hasan Kahvalı. bu binaların bir kısmında plan proje olmadığını ve bir kısmının da eski yönetmeliklere göre yapılmış, sağlıklı kabul edilmeyen binalar olduğuna dikkat çekti.

20 soruda kentsel dönüşüm!

Kentsel dönüşümde vatandaşlarca en sık sorulan soruların başında Çevre ve Şehircilik Bakanlığının anlaşmalı bankalarca sağladığı faiz desteği ve kira yardımı destekleri geliyor.

Barış Dumankaya: Dönüşümdeki firmalara kısıtlama getirilmeli!

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanvekili Barış Dumankaya ise kentsel dönüşümdeki firmalara kısıtlama getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye'de bu yılın ilk 5 ayında 4 bin 498 şirket kuruldu!

2012'de Türkiye genelinde 6 bin 318 yerli sermayeli 241 yabancı sermayeli olmak üzere toplam 6 bin 559 şirket kurulurken sayı bu yılın ilk 5 ayında 4 bin 498 oldu.

Boztepe Yapı, İstanbul'un ünlü semtlerini dönüştürecek!

Aralarında Ağaoğlu, Varyap, Torunlar ve Fer Yapı' nın olduğu Türkiye' nin önde gelen müteahhitlik firmalarına müşavirlik hizmeti veren Boztepe Yapı, İstanbul' un ünlü semtlerini dönüştürecek.

Eski binaların yıkılıp yeniden yapılması kentsel dönüşüm değil!

Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan "İzmir'de dağınık bir çalışma yürütülüyor. Şu ana kadar sadece birkaç yerde eski binalar yıkılıp yerine yeni binalar yapıldı. Bunlar da zaten kentsel dönüşüm değil" dedi.

Fikirtepe İstanbul gibi çekim merkezleri arasında yer alacak!

Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk, Yeni Fikirtepe'nin gelecekteki konumuna değindi. Selimoğlu, Fikirtepe'nin "Bağdat Caddesi; "İstiklal Caddesi: 'Nişantaşı' gibi İstanbul'un çekim merkezileri arasında yerini alacağını müjdeledi.

Afyonkarahisar'da kentsel dönüşüm başladı!

Afyonkarahisar'da, 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' kapsamında ihaleyi alan ve çalışma yapacak firmayla belediye arasında sözleşme imzalandı. Mısri Cami'nde 170 bin metrekare, Örenbağ'da da 250 bin metrekarenin dönüşmesi bekleniyor.

İzmir'de kentsel dönüşüm ve yeşil çevre zirvesi düzenlendi!

Milliyet gazetesi geçtiğimiz hafta İzmir'de "Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Çevre Zirvesi" düzenledi.İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm için uzun süredir ciddi çalışmalar yapıyor. Belirlenen yerlere dönüşüm alanları ile afete maruz kalanlar için proje

Bakırköy'de kentsel dönüşüm başlıyor!

1999 depreminden sonra Bakırköy'deki hasar tespitinde binaların yüzde 23'üne ağır hasarlı, yüzde 26'sına orta hasarlı, yüzde 12'sine de düşük hasarlı raporu verildiğini söyleyen Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, ilçede kentsel dönüşüm başlatacak

2014'te 415 bin konut yıkılacak!

Riskli ilan edilen konut ve işyerlerinin 8 bin 850' sinde yıkım başladı. 2014 yılı içinde ilan edilen 415 bin bağımsız birimin de yıkımı gerçekleşe cek...