29 / 03 / 2024

Bursa Osmangazi'de kentsel dönüşüm başlıyor!

 Bursa Osmangazi'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Hazırladığı kentsel dönüşüm master planı ile bütün ilçenin teknik altyapısını çizen Osmangazi Belediyesi, edindiği ve tecrübe ile muhteşem bir dönüşüme imza atmaya hazırlanıyor


Hazırladığı kentsel dönüşüm master planı ile bütün ilçenin teknik altyapısını çizen Osmangazi Belediyesi, edindiği ve tecrübe ile muhteşem bir dönüşüme imza atmaya hazırlanıyor. Soğanlı Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm ile günümüz dünyasının örnek şehir mozaiği Osmangazi’de yükselecek. Osmangazi Belediyesi’nin kentsel dönüşüm konusunda da Türkiye’deki diğer belediyeler tarafından örnek alınacağını ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bursa’nın dönüşümü bu projeyle başlayacak. Sadece bu mahalle değil, çevre mahalleleri de tetikleyecek olan bu projenin hayata geçmesiyle birlikte Bursa, Türkiye’deki kentsel dönüşüme ışık tutacak” dedi.

 

Toplam 42 hektar alan üzerinde yapılacak olan kentsel dönüşüm projesi ile Soğanlı’ya 1790 konut ve 175 ticari alan inşa edilecek. Semin + 5 ve zemin + 7 kat olarak tasarlanan binalarda 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere birbirinden lüks daireler yer alacak. Ayrıca yeşil alanlarıyla ön plana çıkacak olan Soğanlı projesinde çok daha fazla yeşil alan oluşturabilmek için her binanın Bodrum katı kapalı otopark olarak tasarlandı. Toplam 1568 araç kapasitesine sahip kapalı otopark alanlarının haricinde LPG’li araçlar için de toplam 482 araç kapasiteli açık otopark yapılacak.

 

ÇEVRE DOSTU YEŞİL BİNALAR

 

Sadece Osmangazi’nin değil, Bursa’nın, hatta Türkiye’nin geleceğine ışık tutacak olan Soğanlı kentsel dönüşüm projesinde yer alacak konutlar ‘yeşil bina’ diye tabir edilen çevre dostu binalardan oluşacak. Binaların çatılarına kurulacak iç bahçelerle yeni tarzda yeşil alanlar elde edilecek.

 

Osmangazi Belediyesi, kentsel dönüşümde en büyük hassasiyeti konutların depreme karşı dayanıklı olmasında gösteriyor. Vatandaşların can güvenliğini her şeyin üstünde tutan Osmangazi Belediyesi, ilçede afet riski taşıyan bölgeleri tespit etti. Yapılacak olan kentsel dönüşüm ile afet riski taşıyan bölgelere depreme karşı son derece dayanıklı binalar inşa edilecek.

 

“BURSA’YA YENİ BİR MAHALLE KAZANDIRIYORUZ”

 

Osmangazi’nin geleceğine ışık tutacak projeyi hayata geçirmek için gün saydıklarını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bölgedeki kamulaştırmaları büyük ölçüde bitirdik. Kamulaştırılacak çok az bir yer kaldı. Bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Projeye başladığımızda konut sayısını daha yüksek olarak planlamıştık. Ancak yeşil alanları çoğaltmak için projede değişikliğe giderek, konut sayısını azalttık ve 300 daireyi projeden çıkarttık. Bu projede rant peşinde değiliz. Bu projenin tamamlanmasıyla birlikte diğer mahalleler de buraya ayak uydurmak zorunda kalacak. Böylece Bursa dönüşmeye, modern yaşama alanlarına kavuşmaya başlayacak. Soğanlı projesi ile Bursa’ya dönüşümden öte yeni bir mahalle kazandıracağız” dedi.



Milliyet



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri