19 / 04 / 2024

Malatya'ya 5 milyon liralık nikah sarayı yapılacak!

 Malatya'ya 5 milyon liralık nikah sarayı yapılacak!

Malatya Belediyesi, yatırım ve hizmetlerine devam ediyor. 2013 yılı içerisinde temeli atılan Sanat Galerisi, Sanat Sokağı, Gençlik Merkezi, Yaşam ve Spor Merkezi ile Yeni Nikah Sarayı inşaat çalışmalan, mevsim şartlarının elverişli olması nedeniyle devam ediyor...



Malatya Belediyesi, yatırım ve hizmetlerine devam ediyor. 2013 yılı içerisinde temeli atılan Sanat Galerisi, Sanat Sokağı, Gençlik Merkezi, Yaşam ve Spor Merkezi ile Yeni Nikah Sarayı inşaat çalışmalan, mevsim şartlarının elverişli olması nedeniyle devam ediyor. Fahri Kayahan bölgesinde 27 dönüm alan üzerine yapılan Yeni Nikah Sarayı inşaat çalışmaları da devam ediyor. 


Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, toplamda 26.821 m2'likalan üzerinde 4.700 m2 kapalı alana sahip olan Yeni Nikah Sarayı'nın kaba inşaatı yüzde 90 seviyesinde tamamlandı. Modern bir mimari yapıya sahip olan Yeni Nikah Sarayı'nın çelik çatı konstrüksiyonu için toplamda 167 ton çelik kullanıldığı kaydedildi. Belediyemiz tarafından hazırlanan yeni Nikah Sarayı Projesi, nikah haricinde de vatandaşların sürekli kullanabilecekleri bir kompleks olarak tasarlanmış durumda. 27 dönümlük alanda 4.700 m2'lik kapalı alana sahip olan Yeni Nikah Sarayı içerisinde; 8 adet mağaza, 1 adet kafeterya, 2 adet 186 kişilik salon, 1 adet 750 kişilik büyük salonun yanısıra, 170 araçlık otopark ile ahşap pergolalar bulunuyor. İnşaat ve çevre düzenlemeleri ile 5 milyon liraya malolması beklenen Yeni Nikah Sarayı'nın 2014 yılı içerisinde hizmete girmesi planlanıyor. 


Günboyu Gazetesi