26 / 04 / 2024

Malatya'da hukuk dışı dükkan yıkımı iddiası!

Malatya'da hukuk dışı dükkan yıkımı iddiası!

Malatya'da yıkım kararı verilen dükkanlarının hukuksuz şekilde yıkılmaya çalışıldığını öne süren bir kadın kendini 3. kattan atmaya çalıştı. Olaya engel olan polis ekipleri kadının atlamasına müdahale etti.


Malatya'da yıkım kararı verilen dükkanlarının hukuka aykırı olarak yıkılmaya çalışıldığını iddia eden bir kadın kendini 3. kattan atmaya çalıştı. Olaya müdahale eden polisler kadının atlamasını engelledi.


Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, olay Battalgazi ilçesi Beydağı Mahallesi'nde meydana geldi. NataliaHüseyin Kayalar çiftinin 2010 senesinde kurdukları fırın, market ve manav dükkanları için yıkım kararı verildi. Karara itiraz eden Kayalar çifti konuyu mahkemeye gitti. 


İddialara göre, İdare Mahkemesi'nde dava süreci sürerken 5 gün önce zabıta ekipleri çiftin iş yerlerine gelerek 5 gün içinde ilgili yapıların boşaltılmasını ve yapıların yıkılacağını açıklandı. Kararın hukuksuz olduğunu savunan çift ise dükkanları tahliye etmedi. 5 günlük sürenin dolmasının ardından Valilik ve Kaymakamlık tarafından gönderilen iş makinelerini karşılarında gören dükkan sahipleri kararın hukuksuz olduğunu iddia ederek dükkan önünde eylem yapıldı.