23 / 04 / 2024

TOKİ Malatya konutlarını usulsüz kullananlar tahliye ediliyor!

TOKİ Malatya konutlarını usulsüz kullananlar tahliye ediliyor!

Malatya’da dar gelirli vatandaşlar için hayata geçirilen 1+1'leri ihtiyacı olmadığı halde kullanıp kiraya verenler tespit ediliyor. Bu usülsüzlüğü yapanlar tahliye ediliyor.


Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Malatya’da TOKİ tarafından dar gelirli aileler için inşa edilen 1+1 dairelerden bazılarının kiraya verildiği tespit edilince, evler boşaltılıp, evi satın alan ailelerin sözleşmeleri iptal edildi.


Malatya Valiliği tarafından yapılan denetimler sonucu belirlenen vatandaşlardan  TOKİ  evleri geri alınarak kura çekiminde yer alan başka ihtiyaç sahiplerine veriliyor. 


TOKİ, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliği içinde ’Sosyal Konut Projesi’ kapsamında TOKİ Bölgesinde dar gelirli ailelerin de ev sahibi olabilmesi için bin 524 adet konut yapılmıştı. Ancak bazı konutların kiraya verildiği haberi duyulunca Valilik devreye girdi ve denetimlerini sıklaştırdı.


Bu daireleri kiraya verenler tespit edilerek tahliyeleri gerçekleşti, yerine ise kura ile belirlenen ihtiyaç sahipleri yerleştirildi.

 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016