25 / 04 / 2024

Malatya Yamaç Mahallesi'nde kentsel dönüşüme tepki!

Malatya Yamaç Mahallesi'nde kentsel dönüşüme tepki!

Malatya Yamaç mahallesi sakinleri mahallelerinin tamamının kentsel dönüşüm kapsamına alınmasına tepki gösterdi.


Malatya Yamaç mahallesi sakinleri mahallerinin tamamının kentsel dönüşüm kapsamına alınmasına tepki göstererek Yamaç ve Beydağ mahallelerinin imara açılmasını istedi.


Malatya Son Söz Gazetesi'nde yer alan habere göre, Mahalle Muhtarı Hanifi Akdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından kendilerine Yamaç ve Beydağ mahallelerinin imara açılacağı sözünün verildiğini ve bu sözün tutulmasını beklediklerini belirtti.


Yamaç Mahallesi muhtarı Hanifi Akdağ, yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Akdağ, Yamaç ve Merkez Beydağı mahalleleri geçtiğimiz ay Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Malatya Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarıyla birlikte mahallelerimizi ziyaret ettiler. Bu ziyaretlerinde Sayın Bakanımız Murat Kurum Bey ile yaptığımız toplantıda Bakanımız, ‘Polis lojmanları civarında bulunan İmar İskan evlerinin orada 736 konut yapılacak. Acele kamulaştırılarak yıkılacak diye kalan bölgede de Yamaç ve Beydağı Mahallesini de imara açacağız’ dedi.  Orada Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Ben, Merkez Beydağı Mahallesi Muhtarı Hakverdi Sevgi ve vatandaşlar da vardı. Bakanımızın konuşmalarına onlar da şahit oldu.  Daha sonra ben Belediye başkanımız Hacı Uğur Polat aradığımda bu kamulaştırma yasasının tüm Beydağı ve Yamaç Mahallesi’ni kapsadığını öğrendik. Bununla ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi olarak yasada çıktı. Bunu kendisine sorduğumuz zaman Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bakanımızın verdiği talimatın doğru olmadığını yanlış anlaşıldığını bakanımızın ‘Oraya imar girecek imar uygulanacak demediğini, sadece çalışın uğraşın yapabiliyorsanız yapın dedi’ dediğini söyledi. Hatta biz o zaman o masadan kalktık vatandaşa da bu şekilde bilgi verdik.  Geri kalan bölge de imara girecek ve orada imar uygulanacak dedi. O zaman bana dedi ki sen öyle söylemişsin vatandaşı kandırıyorsun dedi.  Bana o şekil söyledi biz vatandaşlık kandırmayız, biz vatandaş hizmet için hak bizi seçmiş halkın sonuna kadar yanındayız. Yalan da konuşmayız. Çünkü şahitlerimiz var. Belediye başkanlarımız milletvekillerimiz bütün insanlar bu konuşmalara şahit.”


Akdağ, konuşmalarına şu şekilde devam etti: “Biz bunu belediye başkanımızın Milletvekilimiz Sayın Öznur hanımın Sayın Ahmet Çakır’ın Sayın Bülent Tüfekçi’nin bütün kamuoyuna çıkıp buraya imar uygulanıp uygulanmayacağını söyleyerek vatandaşı aydınlatmasını istiyoruz Aksi halde zaten bu şekilde kimse evlerini daha vermez. Kamulaştırmayı da tanımayız.  Belediye başkanımıza teessüf ediyoruz. Kendisinin adalet ile dürüst çalışan adaletli bir insan olduğunu zannediyorduk. Fakat böyle değilmiş. Söylenen lafı inkar ediyor. Bakanın talimatına uymuyor. Hatta bizi de bu talimatı duyurduğumuz için vatandaşı aydınlattığınız için bize de yalancı durumuna getiriyor. Selahattin başkanımız da buna şahittir. Kendisine ne bakanımız dedi ki Müteahhitler sıkıntılı. Burada imar uygulandığı zaman vatandaşların sıkıntı yaşamaması için anahtar teslimine kadar Battalgazi Belediyesi’nin sorumluluğu altında olacak dedi.  Ondan da rica ediyoruz. O da eğer kamuoyuna buraya Sayın Murat Kurum’un bakanımızın talimat verdiğini kendisinden de rica ederek kamuoyuna, vatandaşa açıklamasını istiyoruz.”