18 / 04 / 2024

Aziz Kocaoğlu: Stat ihalelerine dava açarız!

 Aziz Kocaoğlu: Stat ihalelerine dava açarız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TOKİ tarafından İzmir'e yapılması planlanan iki statla ilgili, "Bu olacak iş değil. Seçim öncesi, 'stat yapıyorum' anlayışı var. " dedi



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TOKİ tarafından İzmir'e yapılması planlanan iki statla ilgili, "Bu olacak iş değil. Seçim öncesi, 'stat yapıyorum' anlayışı var. 


İzmir Kültürpark'ta düzenlenen Uluslararası Su Sempozyumu'nun açılışına katılan Kocaoğlu, program sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, ihalesi yapılan Göztepe ve Karşıyaka statlarına ilişkili "Projeyi gören, projede ne yapılacağına bilen var mı? Mülkiyetlerin sorunları çözüldü mü? Bakanlıkların özel yetkileri var herhalde. Proje yapmadan, kişilerin, belediyelerin malları üzerine ihale yetkisi vardır belki. Bir şey diyemiyorum ama bizim öyle bir yetkimiz yok" diye konuştu. Gelişmeleri izlediğini kaydeden Kocaoğlu, "Büyükşehir belediye başkanlığı yapıyoruz ama projeden haberimiz yok. Yol, metro, tramvay yapmaktan ulaşımı sağlamaktan sorumluyuz. Şimdi kentin en önemli iki noktasına stat yapmaya kalkıyorlar. Bu olacak iş değil. Seçim öncesi, 'stat yapıyorum' anlayışı var. Biz de haklı olarak karşı çıkacağız. Bizim adımız 'istemezükçü' olacak" ifadelerini kullandı. İhalelere karşı dava açacaklarını belirten Kocaoğlu, şunları söyledi: "Çünkü 'buraların ulaşımını bize siz sağlayın' denecek. Limanın içine ulaşımı düşünülmeden nasıl AVM projesi yapıldıysa bu da aynı şekilde yapıldı. Halbuki bizim önerdiğimiz, 'kendimiz yapalım' dediğimiz iki büyük spor kompleksi projesi var. Biz bunu bilim insanlarıyla ve kentliyle oturup konuştuk ve bu şekilde olmasına kanaat getirdik. Bunun doğru olduğuna inanıyoruz. Yaşayıp göreceğiz."


Haber Ekspres




Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016