30 / 04 / 2024

Kimler kira gelir vergisi vermez

Kimler kira gelir vergisi vermez?

1 Ocak - 31 Aralık 2015 tarihleri arasında kira geliri elde eden taşınmaz sahipleri, 2016 yılında kira gelir vergisi mükellefi olabiliyor. Peki kimler kira gelir vergisi vermez? diyorsanız işte yanıtı...

Kimler kira gelir vergisinden muaf olur?

Gelir Vergisi hükümlerine göre, konut ve işyeri sahiplerinin kirada olan ve gelir sağlayan bu gayrimenkulleri için kira gelir vergisi ödemesi gerekiyor.Peki kimler kira gelir vergisinden muaf olur?

Kimler kira gelir vergisinden muaf?

Mesken,işyeri gibi taşınmaz malını kiraya veren kişiler kira gelir vergisi ödemekle mükellef oluyor.Peki kimler kira gelir vergisinden muaf?

Kimler kira gelir vergisi ödemez 2015?

Taşınmaz malını kiraya vererek gelir elde eden taşınmaz mal sahipleri kira gelir vergisi ödüyor.Ancak vergiyi kira geliri olan herkes ödemiyor.Peki kimler kira gelir vergisi ödemez 2015?

Kimler kira gelir vergisi vermez?

Evi, işyeri olup bundan kira geliri elde edenler, Mart'ın 25'ine kadar beyanname verip, ayın sonuna kadar da vergisini ödemesi gerekiyor.Peki kimler kira gelir vergisi vermez?

Kira vergisi beyannamesi kimler verecek?

Kira gelirleri beyannamesi tüm vergi dairelerinden yada internet üzerinden e-beyanname olarak verilebiliyor.Peki kira vergisi beyannamesi kimler verecek?

Kira gelir vergisi hangi durumlarda ödenmez?

Gelir Vergisi Kanunu'na göre, her yıl kira geliri için bir istisna sınırı belirleniyor ve bu sınırın üstünde kira geliri elde edenler vergi ödüyor.Peki kira gelir vergisi hangi durumlarda ödenmez?

Kira geliri vergisi kimler ödemez?

Gelir Vergisi Kanununa göre taşınmazlarını kiraya veren bazı kişiler vergi ödemekle yükümlü olurken, bazıları bu vergiden muaf tutuluyor. Peki kira geliri vergisi kimler ödemez?

Kira gelir vergisi muafiyeti 2015!

Kira geliri elde eden taşınmaz sahipleri,Kira Gelir Vergisine tabi tutuluyor.Gelir Vergisi Kanunu gereğince kira geliri muafiyet avantajı da bulunuyor.Peki kira gelir vergisinden kimler muaftır?İşte kira gelir vergisi muafiyeti 2015..