20 / 04 / 2024

Kanal istanbul son durum

Kanal İstanbul için geri sayım!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, milyonların konuştuğu Kanal İstanbul projesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, "Haziran itibarıyla projemize başlamış olacağız. Bizim 10 yıldan sonra Kanal İstanbul'a ciddi bir şekilde ihtiyacımız olacak" diye konuştu.

Kanal İstanbul projesinde tapu sınırları belirleniyor!

Kanal İstanbul projesi için hazırlıklar tam gaz devam ediyor. Projenin çevresinde inşa edilecek “Yenişehir”in Başakşehir Şahintepe sınırları içinde kalan yapı adalarında tapu süreci başladı.

Kanal İstanbul çok yakında başlıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı"nda projelere de değindi ve Kanal İstanbul projesine çok yakında başlanacağını dile getirdi...

Kanal İstanbul’da geri adım yok!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “kaos ve israf projesi” olarak nitelediği Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak geri adım atılmayacağını belirtti.

Kanal İstanbul'un etüt proje işleri tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yaptığı açıklamada "Kanal İstanbul ihalesine, yurt içindeki ve dışındaki yatırımcılardan çok fazla ilgi var, inşallah ihaleye çıktığımızda da aynı ilgiyi gösterirler." dedi.

Kanal İstanbul son durum!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tasarruf amacıyla bazı ihalesi yapılmış ama henüz başlamamış projelerin erteleneceği açıklamasını yapmıştı. Peki Kanal İstanbul'da bu projeler arasında yer alıyor mu?

Kanal İstanbul'a yasal düzenleme!

Kanal İstanbul'un yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilmesi için yasal düzenleme yapılıyor. Projeye ilişkin düzenleme bugün Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşelecek.

Kanal İstanbul projesine sigorta geliyor!

TÜRK P&I Sigorta Genel Müdürü Ufuk Teker Kanal İstanbul projesi için sigorta hazırlığında olunduğunu açıkladı.

3. havalimanı yakınına 10 bin konutluk yeni şehir inşa edilecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni havalimanının yakın bir mesafesine yaklaşık 10 bin konutluk bir yer kuruyoruz ki oranın personelinin gidiş gelişini zora sokmayalım ve orada da zemin artı 4 konutları yapalım" dedi.

Kanal İstanbul'un tamamlanması çok uzun yıllar alacak!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, Kanal İstanbul projesini değerlendirdi. Güzergahı resmen açıklanmayan projenin tamamlanmasının uzun yıllar alacağı tahmin ediliyor.

Kanal İstanbul imar çalışmasında son aşamaya gelindi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “İmar çalışmalarında son aşamaya yaklaşıldı. Finansman modelini de özel olarak çalışıyoruz." dedi.

Kanal İstanbul son durum!

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin düzenleme hakkında, "Bu düzenlemeyi de önümüzdeki günlerde yapacağız. Ulaştırma Bakanlığımız kanun tasarısını Başbakanlık'a sevk etti" dedi. Tasarının içeriğine ilişkin bir bilgi bulunmuyor.

Kanal İstanbul'da çarpık kentleşme olmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı,nüfus kütüğünde Malatya’nın Darende İlçesi kayıtlı olmasına karşılık dedelerinden Adana’da yaşayan bir kadın olarak yapsat müteahhitliği yapıyordu, yatırımcı bir bakanlığa atandı.

Kanal İstanbul’da ilk kazma yeni yılda atılacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı 64. Eylem Planı’nda yer alan Kanal İstanbul projesine 2016 yazında başlanıyor. Planlama çalışmalarının devam ettiği projeye ilk kazma 2016 yazında vuruluyor.

Kanal İstanbul'un ilk görselleri yayınlandı!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak.. Kanal İstanbul'un ilk görselleri yayınlandı...

Kanal İstanbul'a 6 ayrı köprü yapılacak!

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Kanal İstanbul Projesi kapsamında kanalın üzerine Boğaz köprüleri standardında 6 ayrı köprü yapacaklarını belirterek, bu köprülerin yatırım tutarının 5 milyar TL olacağını açıkladı.

Kanal İstanbul iki ay içinde ihaleye çıkıyor!

2011'deki seçimler sırasında bir dizi mega projeyi kamuoyuna duyuran Erdoğan, Başbakan olduğu o dönemde bütün dünyanın dikkatini çeken önemli bir projeyi açıklamıştı.Kanal İstanbul için harekete geçiliyor. Hükümetin 2 ay içinde Kanal İstanbul için ihaleye çıkması bekleniyor.İhale duyurusuyla birlikte, projenin detaylarının netleşmesi ve müteahhitlik sektörünün hareketlenmesi bekleniyor.

İşte Kanal İstanbul projesinin ayrıntıları!

Çılgın projeler arasında yer alan ve yapımı muammaya dönen Kanal İstanbul’la ilgili yeni şehrin ayrıntıları gün yüzüne çıkmaya başladı. 43 kilometre uzunluğundaki Kanal İstanbul projesinin üzerinde 6 köprü inşa edilip, en fazla 6 katlı binalarda 500 bin kişilik nüfusa göre plan yapılması kararlaştırıldı. Köprü ve nüfus sayısı düşürüldü.

Lütfi Elvan: 80 adet yüksek hızlı tren seti ihaleye çıkacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 80 adet yüksek hızlı tren setinin Türkiye'de imalatı yönünde çok kısa bir süre sonra ihaleye çıkacaklarını belirterek, burada minimum yüzde 53 yerlilik şartı arayacaklarını açıkladı.

Kanal İstanbul'a Topbaş imzası!

KANAL İstanbul ve Avrupa yakasında kurulacak 500 bin nüfuslu olması planlanan 'yeni şehrin' inşaası için üst ölçekten alt ölçeğe kadar tüm imar planları İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hazırlanacak. İBB Meclisi, Küçükçekmece Gölü ve Avcılar'a kadar uzanan havzanın imar planlarının hazırlanması için protokol yapılmasına, bunun için de İBB Başkanı Kadir Topbaş'a yetki verilmesine karar verdi.

Kanal İstanbul'un güzergahı belli oldu!

İstanbul'un çılgın projesi Kanal İstanbul'un yeri kesinleşti. Proje, Küçükçekmece Gölü'nden başlayıp Sazlıdere aksından Karadeniz'e bağlanacak. Yeni şehirde yaklaşık 410 bin kişiye de iş imkanı yaratılacak.

Kanal İstanbul projesinin güzergahı yüzde 95 netleşti!

Yaklaşık 3 yıldır Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen fizibilite çalışmalarında sona yaklaşıldı. Kanal İstanbul’un güzergahı %95 netleşti. Kanal İstanbul Güzergahını Planını Bakanlığa bağlı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü hazırladı.

Kanal İstanbul nereden geçecek? Güzergahı netleşti!

Başbakan Erdoğan' ın büyük önem verdiği ve İstanbul Boğazı' nı çevre felaketlerinden kurtaracak olan Kanal İstanbul ' da projenin tamamlandığı Kanal İstanbul güzergahının kesinleştiği öğrenildi...

Kanal İstanbul'un güzergahı kesinleşti!

Başbakan Erdoğan' ın büyük önem verdiği ve İstanbul Boğazı' nı çevre felaketlerinden kurtaracak olan Kanal İstanbul ' da projenin tamamlandığı Kanal İstanbul güzergahının kesinleştiği öğrenildi...

Kanal İstanbul projesi Bilgi Üniversitesi'nde masaya yatırıldı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ ın ‘ çılgın proje ’ olarak lanse ettiği Kanal İstanbul Projesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere kampüsü' nde konunun uzmanlarınca masaya yatırıldı.

Hükümet, Kanal İstanbul'a ve 3. havaalanı projelerine hız verecek!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, televizyonlarda yayınlanan "Millete Hizmet Yolunda" konuşmasında, gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 2014'ün ülkeye, millete ve tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesini diledi...

Betül Şengezer: Çılgın proje değil, felaket çılgınlığı!

Hürriyet Gazetesi Yazarı Melis Alphan bugünkü köşesinde Çılgın proje Kanal İstanbul, 3. Köprü ve 3. Havalimanı projelerini değerlendiren isimleri konu etti. Betül Şengezer proje ile ilgili ' Çılgın proje değil, felaket çılgınlığı ' dedi...

Cemal Saydam: Kanal İstanbul hayata geçerse bu İstanbul'un sonu olur!

Gila Benmayor Hürriyet Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde Kanal İstanbul projesini kaleme aldı. Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğretim üyesi Profesör Cemal Saydam'ın Kanal İstanbul projesi yorumlarına yer verdi...

3'üncü Köprü ve Kanal İstanbul Başakşehir'deki emlak piyasasını uçurdu!

3'üncü Köprü' nün bağlantı yollarının Kayaşehir' den, Kanal İstanbul'un önemli bir kısmının ise Başakşehir ilçe sınırları içinden geçeceğine yönelik planlar bölgede konutların değerlenmesine yol açtı...