16 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'a yasal düzenleme!

Kanal İstanbul'a yasal düzenleme!

Kanal İstanbul'un yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilmesi için yasal düzenleme yapılıyor. Projeye ilişkin düzenleme bugün Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşelecek.


Dünya Gazetesi'nde Canan Sakarya'nın haberine göre,  Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridoru üzerinde gerçekleştirilecek olan Kanal İstanbul projesi için bugün Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek. 


Kanal İstanbul projesinin yap-işlet-devret modeliyle yapılması için yasal düzenleme yapılacak. 


AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan tarafından verilen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun teklifinde yer alan düzenleme bugün görüşülecek.


Yapİşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkındaki Kanunun kapsam maddesine ‘denizleri gölleri, nehirleri, birbirine bağlayarak gemilerin 


seyrüseferine imkan veren su yolu işlevi görecek kanal veya benzeri altyapı tesisleri, lojistik faaliyet alanları, raylı ulaşım sistemleri ile bunların bakım, onarım, 


işletme, manevra, geceleme gibi ihtiyaçların karşılanacağı alan ve tesisleri’ ibaresi eklendi. 


Kanal İstanbul gibi su yolu projeleri olmak üzere büyük finansman ve ileri teknolojiye ihtiyaç sunulan projelerde özel sektörün tecrübesinden ve sermayesinden faydanılması, bu kapsamda rekabet gücünün artırılarak maliyetlerin düşürülmesine yönelik olarak bu projelerin, yap-işlet- devre modeli ile hayata geçirilmesinin amaçlandığı ifade edildi.


Kanal İstanbul'a ilişkin kanun teklifi metni!