23 / 04 / 2024

Kanal İstanbul’da geri adım yok!

Kanal İstanbul’da geri adım yok!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “kaos ve israf projesi” olarak nitelediği Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak geri adım atılmayacağını belirtti.



Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki 23 Nisan resepsiyonunda bir grup gazeteciye açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi’nde İmamoğlu sonrası herhangi bir değişiklik olup olmayacağına yönelik soruyu yanıtladı. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Kurum, “Hiçbir aksama olmaz. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı manifesto çerçevesinde 11 maddenin 7’si bizim bakanlığımız ile alakalı. Bakanlığımızı ilgilendiren bütün işleri kararlı şekilde yürüteceğiz. Büyükşehir belediyesinin olmadığı yerde de ilgili bakanlıklarımız, ilçe belediyeleri ile gerekli bütün desteği sağlayacaktır. Bu manifestodaki projeleri kentsel dönüşüm, ulaşım, çevre, millet bahçesi, atık su tesisi gibi şehri 50-100 yıl planlayacak bütün projeleri de hızlı şekilde 5 yıllık plan çerçevesinde hazırlayacağız. Hiçbir geri adım yok”  şeklinde konuştu.


KAĞITHANE DÖNÜŞECEK


Kağıthane’deki çöken binayla ilgili de açıklama yapan Murat Kurum, şöyle konuştu: “Kağıthane’de binanın altındaki inşaattan kaynaklı zemin iyileştirmenin yeterli olmaması sebebiyle yukarıdaki binayı güvenlik gerekçesi ile yıktık. 2,5 ay önce valiliklere bir genelge gönderdik. Genelge kapsamında da en riskli en acil alandan başlamak suretiyle dönüşümü yapmak istiyoruz. Kağıthane’de yıkılan bina ve 26 binayı kapsayan kentsel dönüşüm sürecini hızlı bir şekilde başlatacağız. Kartal’da aynı zamanda bilindiği üzere vatandaşın rızası çerçevesinde dönüşüm sürecini yürüteceğiz. Kızılcahamam’da belediye başkanlarına kentsel dönüşüm ile alakalı yürütülecek süreci de açıklayarak en kısa sürede hedefimiz yılda 300 bin konut dönüştürmek. Kağıthane’de bunlardan biri.”