18 / 04 / 2024

Kanal İstanbul son durum!

Kanal İstanbul son durum!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tasarruf amacıyla bazı ihalesi yapılmış ama henüz başlamamış projelerin erteleneceği açıklamasını yapmıştı. Peki Kanal İstanbul'da bu projeler arasında yer alıyor mu?


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bazı ihalesi yapılmış projeleri erteleyeceğini duyurmasının ardından akıllara Kanal İstanbul'a ne yapılacak sorusu geldi...


Kanal İstanbul'un ne olacağı merak konusu oldu. Bakan Turhan, Kanal İstanbul’un bu kapsama girip girmediğiyle ilgili olarak açıklama yaptı...


Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kanal İstanbul’un bu kapsama girip girmediğiyle ilgili olarak, "Onlar bazı projeler için geçerli değil. Yeni başlayacağımız acil ve önceliği olmayan projelerin ihalelerini biraz daha bir gün sonraya bırakacağız. Devam eden projelerimizi hızlandırıp bir an önce hizmete alacağız" şeklinde konuştu. 


KAYNAKLARIN ETKİN KULLANIMI

TBMM’de bir grup gazeteciye açıklamalar yapan Bakan Turhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bahsettiği söz konusu tasarruf adımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Turhan, "Yeni başlamayı planladığımız projeleri biraz geciktirmek, mevcutları hızlandırmak, kaynağı verimli ve etkin kullanmak amacıyla böyle bir karar alındı. Mevcut kaynaklarımızın etkin, verimli kullanılması amaçlanıyor" dedi. 


Ertelenebilecekler arasında havaalanı ve demiryolu projeleri de bulunurken özellikle yeni tesislerin akıbeti merak ediliyordu.


Acil önem ve öncelikte olanlar aynen devam


Baskan Turhan, hükümetin mega projeler ve Türkiye’yi kalkındıracak tesislerin yapımı konusundaki kararlığının altını çizdi. Turhan acil önem ve öncelikteki projelere dikkat çekti. Bu projelerden hangilerinin devam edip etmeyeceği henüz bilinmiyor. Demiryolu konusunda da çalışmalar sürüyor. 2009 yılında yüksek hızlı tren ile tanışan Türkiye’nin şu anda Ankara, Eskişehir, Konya ve İstanbul’ YHT hatları bulunuyor. Bu tip tren ağının Afyon, Uşak, İzmir, Bursa, Yozgat, Sivas ve Erzincan’a kadar genişletme çalışmaları sürüyor.



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri