19 / 04 / 2024

Izmir

Balaban Paşa Cami restore edilecek!

Şiddetli lodosa dayanamayarak yıkılan Tarihi Balaban Paşa Cami’nin minaresi, aslına sadık kalınarak yeniden yapılacak. 695 yıllık tarihi minarenin en kısa sürede restore edileceği öğrenildi.

İzmir Aliağa'da kentsel dönüşüm başladı!

Şehir merkezinde bulunan ve çevrede yaşayan vatandaşlar için tehlike arz eden binalar, yüklenici firma tarafından alman güvenlik önlemleri sonrası yıkıldı. Aliağa Emniyet Müdürlüğü ekipleri gözetiminde gerçekleştirilen çalışmalara Aliağa Belediyesi de teknik destek sağladı.

Torbalı'ya dev proje! 500 fabrika yapılacak!

Torbalı ekonomisi sonunda zincirlerini kırıyor. Sanayinin büyümesinin önündeki en büyük engel olan imar sorunu nihayet açıldı. Yazıbaşı. Pancar ve Subaşı bölgeleri İmar ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'Sanayi Alanı' ilan edildi.

İzmir'de stadların acele kamulaştırma dosyası bu hafta imzalanacak!

Göztepe Gürsel Aksel ile Karşıyaka Yalı'ya yapılacak iki stadla ilgili süreç bu hafta başlayacak. İzmir'e gelip iki stadı gezen Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın, Yalı Stadı'nın yapımını hızlandırmak için Bakanlar Kurulu'na sunulacak acele kamulaştırma kararıyla ilgili dosyayı bu hafta göndereceği öğrenildi.

İzmir'in yeni projesi: Kasaba AVM!

Gülba Tekstil ve Bakıroğulları İnşaat ortak yatırımıyla İzmir-Çanakkale yolu üzerinde ve Foça kavşağında yer alan Kasaba AVM, doğayla iç içe alışveriş anlayışı ve Ege ruhunu yansıtan tasarımıyla İzmir'de alışveriş ve doğaya kaçış için alternatif bir adres sunuyor.

İzmir'de 5 yeni otel 300 milyon TL'lik yatırımla yükseliyor!

İzmir'in Pasaport, Alsancak ve Montrö üçgeninde 5 yeni otel yapılacak. 300 milyon liralık yatırımla yapılacak olan otellerin 2016'da hizmete girmesi bekleniyor. Bölgede önceden yapımı tamamlanmış 32 otel daha bulunuyor.

İzmir'de doğalgaza Ekim'de zam geliyor!

İzmir'de doğalgaza Ekim'de zam geliyor. Kurul kararı, gaz bedellerine ilişkin değil, sadece bölgede uygulanacak sistem kullanım bedellerine ilişkin bir düzenleme özelliği taşıyor. Yeni bedeller, nihai fiyatta tüketicinin bulunduğu kademeye göre yüzde 2-8 arasında artışa neden olacak.

İzmir'de 20 hektarlık makilik alanda yangın çıktı!

İzmir'de 20 hektarlık makilik alanda yangın çıktı. Karaköy mahallesi Mazı tepesi mevkisinde, akşam üzeri henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli Tesisi için yeni proje gerçekleştirecek!

IZSU, suyun taşınması için toprak kanallar planlarken, proje ekibinde yer alan Prof. Dr. Mehmet Sıkı, "Homa Dalyanı'ndan sonra / Kuş Cenneti'nin ikinci dalyanını da kurtarırmak istiyoruz" dedi.

İzmir Karşıyaka ve Göztepe'de stadın ihale tarihleri belli oldu!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre İzmir'de yapımı düşünülenin İzmir'de yapımı düşünülen Karşıyaka ve Göztepe'de yapılacak statların ihale tarihleri belli oldu...

İzmir'de açık ve kapalı otoparklara yüzde 7 oranında zam yapılacak!

Kasım ayı başında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İl Özel İdarenin yüzde 50'şer ortaklıkla kurduğu İzmir Jeotermal A.Ş Yönetim Kurulunun jeotermale yaptığı yüzde 7' lik zamdan sonra bir zamda kent merkezindeki otoparklara geliyor...

Folkart Towers Çarşı'da, dünyaca ünlü markalar yer alacak!

Folkart Yapı'nın İzmir'in yeni kent merkezinde Folkart Towers bünyesinde konumlanacak Folkart Towers Çarşı'da, Türkiye'nin ve dünyanın seçkin restoran, kafe ve mağaza zincirleri gelen misafirlere hizmet verecek...

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentte üç kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirdi!

Yeni Asır Gazetesi Lokomotif Sektörler ekinde yer alan habere göre; İzmir Büyükşehir Belediyesi kentte üç kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirdi, yerinde dönüşüm ilkesi ile de sekiz kentsel dönüşüm ve gelişim projesini yürütmeye başladı...

İzmir EXPO ile dönüşecek!

EXPO 2020 için geri sayım başlarken iddialı adaylardan İzmir, bu süreçte bambaşka bir kimliğe bürünecek. İzmir'deki fuar alanının imar planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapıldı...

İzmir Antik Roma Tiyatrosu’nu gün yüzüne çıkarabilmek için 101 bina yıkıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale’deki gecekondular arasına sıkışıp kalan 16 bin kişilik Antik Roma Tiyatrosu’nu gün yüzüne çıkarabilmek için 101 binanın yıkımını gerçekleştirdi, yapılan kamulaştırma miktarı 11 milyon TL’ye ulaştı.

İzmir Bornova 'da Ağaçlı Yol ihalesinde gözler satışın iptal davasına döndü!

İzmir Bornova 'da Ağaçlı Yol mevkiindeki 54 bin 181 metrekarelik Karayolları 2'nci Bölge Müdürlüğü'nün yer aldığı araziyle ilgili imar plan değişikliğinin yürütmesini durdurması üzerine, gözler satışın iptali davasına döndü.

İş GYO İzmir Ege Perla 10 karede! 295 bin dolar!

İş GYO tarafından İzmir'de inşa edilen Ege Perla resimleri...

İzmir Karabağlar Yeşillik'de ticari hareketlilik gelişti!

Karabağlar İlçesi’nin Yeşillik Caddesi bölümünde yıllardır süregelen mobilya sektörünün olması, bununla birlikte alış-veriş merkezlerinin artması bu bölgede ticari hareketliliğin olumlu yönde gelişmesine sebep olmuştur.