28 / 03 / 2024

İzmir'de 5 yeni otel 300 milyon TL'lik yatırımla yükseliyor!

 İzmir'de 5 yeni otel 300 milyon TL'lik yatırımla yükseliyor!

İzmir'in Pasaport, Alsancak ve Montrö üçgeninde 5 yeni otel yapılacak. 300 milyon liralık yatırımla yapılacak olan otellerin 2016'da hizmete girmesi bekleniyor. Bölgede önceden yapımı tamamlanmış 32 otel daha bulunuyor.


İzmir'in yeni oteller bölgesi Pasaport, Alsancak, Montrö üçgeninde 300 milyon liralık yatırımla 5 yeni otel daha yapılıyor. Bölgede dana önceden yapımı tamamlanmış 32 otel bulunuyor. Swissotel Büyük Efes, Hilton, Mövenpick, Ege Palas, Kordon Otel, My Hotel, Key Hotel, Kilim Otel gibi tesislerin yer aldığı bölgede inşaatı süren otellerin 2016 yılı ortasına kadar hizmete girmesi bekleniyor. Bölgedeki yatak kapasitesi 500 artarak 5 bin 500'e yükselecek. 32 otel için 2.7 milyar liralık yatırımın yapıldığı alanda, 5 otelin inşaatının tamamlanmasıyla birlikte yatırım miktarı 3 milyar liraya yükselecek. Pasaporttan, Cumhuriyet Meydanına kadar olan kısımda özkardeş Grubu, 2 yeni tesis için çalışma başlattı. 



TEKEL BİNASI 

Mövenpick Otel'in de sahibi olan özkardeş Grubu, otelin yakınındaki Tekel Başmüdürlük binasını satın aldı. Tarihi binayı restore eden grup, binadaki motifleri koruyarak butik otel yapacak. özkardeş Grubu yine Tekel binasının bitişiğinde ismi henüz belirlenmediği otelin inşaatını da sürdürüyor. Eski Tekel binasının karşı köşesindeki Anba Otel'i alan Kar İnşaat ise burayı yıkarak yine aynı adı taşıyacak yeni otelin inşaatına başladı.  İzmir  Ticaret Odası'nın yakınında DPU İnşaat tarafından yaklaşık bir yıl önce inşaatına başlanan Pasaport Pier butik otelinin yapımı tamamlandı. 


EBSO bitişiğindeki Yapı Kredi Bankası'nın bulunduğu bina da yıkılarak, alan inşaata hazır hale getiriliyor. Bu alana da Marriott Otelleri zincirine bağlı, 5 yıldızlı yeni bir otel yapılacak. 


YAPILMAKTA OLAN TESİSLER 

1- Marriott Otel 

2- Anba Otel (eski adıyla aynı adı taşıyacak) (KAR İnşaat) 

3- Pasaport Pier (Tamamlandı ama açılmadı) (DPU İnşaat) 

4- Eski Tekel binası restore ediliyor (ismi belli değil) (Özkardeş Grup) 

5- İsmi henüz netlik kazanmadı (Özkardeş Grup) 


Habertürk Egeli