26 / 04 / 2024

İnşaat sektörü

Türkiye'de 1 milyon konut yapılırken, 685 bini beklemede!

Habertürk Gazetesi Köşe Yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında Türkiye'deki inşaat sektörünü ve arz talep ilişkisini konu aldı. İşte o yazı..

İnşaat sektörü büyümeye devam edecek!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye’de 2016 Kasım ayında 132.655 konut satıldığını açıkladı. Konuyla ilgili inşaat patronları açıklama yaptı. İşte o açıklamalar..

İnşaat sektöründe sadece belgeli işçi çalışacak!

İnşaat sektörüyle birlikte otomotiv ve doğalgaz sektörlerindeki 40 meslekte yeterlilik belgesi olmayan işçiyi çalıştıran işverene, işçi başına 500 lira ceza verilecek. İnşaat sektöründe sadece belgeli işçi çalışacak

İnşaat sektöründe yüzde 4,5 büyüme öngörülüyor!

Türkiye ekonomisinde bu yıl yüzde 3,5, inşaat sektöründe 4,5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4,5-5 reel büyüme öngörülüyor.

İstihdama katkı sağlayan inşaat sektörüne yatırım artmalı!

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, "Ülke ekonomisi için değer ortaya çıkaran sektörlere yapılan sağlıklı yatırım ve destekler ile işsizlik oranları düşürülebilinir. Örneğin, ekonomimizin lokomotiflerinden biri olan inşaat sektörüne yapılan her yatırım, aynı oranda istihdamı da etkiliyor." dedi.

İnşaat sektöründen iş yapım teminatı önerisi!

İNŞAAT sektöründen çürük ve dolandırıcı müteahhitlere karşı radikal bir öneri geldi. İnşaatçılar, hükümetten bir daireyi iki kişiye satan ve konutu tamamlamadan kaçanlara karşı “depozito modeli” uygulamasını talep etti. Yapı Denetim Derneği’nin önerdiği modele göre, her müteahhitten inşaat maliyetinin yüzde 30-40’ı oranında depozitoya gibi “İş Yapım Teminatı” alınacak.

Türk inşaat sektörünün dünyada 23 milyar dolarlık projesi var!

TOBB Başkanı M. Rifat Hisaraklıoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İnşaat Mühendisleri Konfederasyonu (IMKON) tarafından düzenlenen "2. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi"nde konuştu. Türk müteahhitlerinin katma değeri yüksek projelere imza attığına değinen Hisaroklıoğlu, "2001'de dünya genelinde Türk müteahhitlerinin elindeki toplam proje bedeli 3 milyar dolar iken, 2014'te bu rakam 23 milyar dolara ulaştı. Dünyada ilk 250'de yer alan şirket sayısı da 42" dedi.

Sanayideki kriz inşaat sektörüne sıçrayabilir!

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Melih Meriç,inşaat sektörünün gerek organize sanayi bölgesindeki çalkantılar, gerek bölgemizdeki siyasi durumlar ve gerekse dünya ekonomisindeki kısırlaştırma politikaları yüzünden küçülme döneminde olduğunu söyledi.

İnşaat sektöründe işler 3 ay durağan olacak!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), Türkiye’nin ilk İnşaat Malzemeleri Sanayi Endeksi’ni yayınlamaya başladı.

Ocak'ta 1069 yeni inşaat şirketi kuruldu!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Ocak ayına ilişkin kurulan-kapanan şirket istatistiklerini açıkladı.

Ali Ağaoğlu: İnşaat sektörüne haksızlık yapıyorlar!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu inşaatta çok tartışılan rant vergisiyle ilgili konuştu.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden Irak'a yardım çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Irak'a yönelik finansman desteğinin sektöre olumlu yansımaları olacağını belirterek, "Bugünkü geçici ara dönemde Irak'a sağlanacak finansman desteği, ikili ilişkilerimizin gelişmesine olumlu katkı yapacak''dedi.

Sendikal örgütlenme İnşaat sektöründe yüzde 2,7!

Bankacılık, finans ve sigortacılık sektörü, çalışanların yüzde 31 ile en fazla örgütlendiği, inşaat sektörü ise sendikal örgütlenmenin yüzde 2,7 ile en az gerçekleştiği iş kolu oldu.

2015'te inşaat sektörü daha durgun mu olacak!

Keten İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Keten;2014 yılının Keten İnşaat ve sektör için yoğun ve verimli geçtiğini fakat 2015 yılının daha durgun olacağını belirtti.

İnşaatta ölçüsüz rant var!

Ekonomik büyüme tahmininde revizyon olup olmayacağına yönelik soru üzerine Babacan, geçen yılı yüzde 4,1'lik gerçekleşmeyle beklentilerden daha yüksek büyüme ile kapattıklarını söyledi.

İnşaat sektöründe son iki yılda kâr oranları yüzde 8'e kadar geriledi!

İnşaat sektöründe son iki yılda kâr oranları yüzde 8'e kadar geriledi. Nazmi Durbakayım, “Büyük firmalar artık bugünden yarına değişen fiyatlar yerine, baştan planlanan sürekli bir satışı sağlayan fiyatlarla fiyatlandırma yapılıyor." dedi.

100 liraya imal edip 200 liraya satma anlayışı bitti!

Sektör firmaları, gelecekte özellikle özkaynağı güçlü olan firmaların ayakta kalacağına işaret ederken, diğer firmalar arasında konsolidasyonların gündeme geleceğine dikkat çekiyorlar.

Emlak Konut'un ‘Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış’ raporu yayınlandı!

Emlak Konut'un ‘Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış’ raporu yayınlandı. Rapora göre Türk inşaat ve konut sektörü, ekonomik büyümeyi tetikleyen lokomotif sektörlerden biri olmayı sürdürecek...

Hamit Demir: 2015'te Türkiye'nin önüne kimse geçemez!

"2015'te Türkiye'nin önüne kimse geçemez" şeklinde açıklamalarda bulunan Hamit Demir, 2014'ün inşaatta uçuş yılı olacağını ancak 17 Aralık darbe girişiminin bunu geciktirdiğini söyledi.

İnşaat sektörü, yabancı yatırımın en çok görüldüğü sektör oldu!

TÜİK’in Haziran 2014 konut Satış Oranları ile ilgili yaptığı açıklamada Haziran Ayı’nda 1.703 konutun yabancılara satıldığı bilgisi yer alıyor.

Devletin işini iyi yapanla kötü yapanı ayırması gerek!

Dumankaya inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya. Türkiye'de sermaye olduğu müddetçe bir eğitim gerektirmeden inşaat yapmanın çok kolay olduğunu söyledi. Dumankaya'ya göre devletin, işini iyi yapanla kötü yapanı ayırması gerekiyor.

İnşaat sektörü daraldı!

MATSO haziran ayı meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, konut satışlarında geçtiğimiz yılın nisan ayına göre yüzde 12 düşüş yaşandığını, sektörde daralma olduğunu söyledi.

Uğur Dumankaya: İnşaat sektörü 20 yılda katlanarak büyüyecek!

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı olan Uğur Dumankaya, açıklamasında 500 milyar dolarlık bir hacme sahip inşaat sektörünün önümüzdeki 20 yıl katlanarak büyüme göstereceği öngörüsünde bulundu.

2014 yılında 956 bin konuttan 649 bin 341'i satılabildi!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, 2013 ile 2014'ün ilk üç ayı arasında konut piyasasına 956 bin yeni konut girdi. İnşaat sektörünün oyuncuları konutun ulaşılabilmesi için faizlerin düşmesini istedi.

Konut alıcılarının talebi değişiyor!

Açıktır ki bu gruptaki alıcılar için de bir doygunluk noktası var. Şimdi hedef, başka pazarlar. Şimdi hedef yatırım amacı ile konut alacaklara yeni konseptler sunmak.

Gelişen mimari teknoloji ve lüksün birleşmesiyle inşaat firmaları gelişiyor!

Hem Türkiye hem de ilimizde son yıllarda yükseliş gösteren ve yeni firmaların kurulmasıyla sürekli bir canlılığın olduğu inşaat sektörü büyümeye devam ediyor. Gelişen mimari teknoloji ve lüksün birleşmesiyle inşaat firmaları gelişiyor.

İnşaat sekörünün iş gücü maliyet endeksi yüzde 3.2 oranında arttı!

Saatlik işgücü maliyeti endeksi, 2014 yılı ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,3 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılı ilk çeyreğine ait işgücü maliyeti endeksi verilerini açıkladı.

İnşaat sektöründe istihdam artacak!

Çalışma Bakanlığı, işsizliğin azaltılması için 'Ulusal İstihdam Stratejisi' açıkladı. İşgücü piyasasının esnekleştirilmesi benimsenen stratejide, 2 milyon 825 bin kişi ile yüzde 10 düzeyindeki işsizlik, 2023'te yüzde 5 e düşürülecek.

İş kazaları en çok inşaat sektöründe meydana geliyor!

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası, gözleri iş kazalarının sıklıkla karşılaşıldığı diğer sektörlere çevirdi. İş kazalarının yüzde 10'u, ölümlü iş kazalarının ise yüzde 31'i inşaatlarda meydana geliyor.

İnşaat sektörünün meşalesi inovasyon!

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) Toprak Ürünleri Meslek Komitesi’nin zümre toplantısı dün İTO merkez binasında yapıldı. Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Çelik, "Rekabet eden, yarışan bu dünyada inovasyon meşale olacaktır" dedi.