28 / 03 / 2024

Emlak Konut'un ‘Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış’ raporu yayınlandı!

Emlak Konut'un ‘Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış’ raporu yayınlandı!

Emlak Konut'un ‘Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış’ raporu yayınlandı. Rapora göre Türk inşaat ve konut sektörü, ekonomik büyümeyi tetikleyen lokomotif sektörlerden biri olmayı sürdürecek...


Emlak Konut GYO’nun yayınladığı ‘Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış’ raporuna göre, Türk inşaat ve konut sektörü, ekonomik büyümeyi tetikleyen lokomotif sektörlerden biri olmayı sürdürecek.


Raporda sektöre ilişkin eğilimler, Türkiye’de ve dünyada konut fiyatları ve küresel ekonomideki gelişmelerin konut sektörüne etkileri, ayrıntılı grafikler ve sayısal verilerle değerlendirildi.


‘Konut ihtiyacı sürüyor’

Raporda, orta ve alt gruba ait konut ihtiyacının yoğun olarak sürdüğü vurgulanarak, şu tespitlere yer verildi:

“Orta üst ve lüks segmentte ise talebin artarak devam ettiği söylenebilir. Türk inşaat ve konut sektörü, büyüyen Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olmaya devam edecektir. Demografik ve ekonomik gelişmeler gözönüne alındığında ve dünya ile kıyaslandığında sektörün daha çok potansiyel içerdiği görülecektir. Ancak fiyatlar konusunda zaman zaman yaşanabilecek dalgalanmalar ‘çöküş’ veya ‘balon’ olarak adlandırılmamalıdır.”


‘Fiyatta balon yok’

Fiyat artışlarının dayandığı ‘sağlam temeller’ şöyle sıralandı:

“Faiz oranlarının tarihin en düşük oranlara inmesi, ulaşım sayesinde şehrin dış bölgelerindeki uygun fiyatlı projelere erişilmesi, köyden kente göçün devam etmesi, mütekabiliyet sayesinde artan yabancı talebi, kentsel dönüşüm, ekonomik istikrar, OVP hedefleri ve cari açıkta azalma eğilimi...”


Milliyet