26 / 04 / 2024

İmar barışı başvuruları

İmar barışı yeniden başlayacak mı?

MÜSİAD Bursa Şubesi İnşaat Sektörü Genel Toplantısı'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Demirtaş, imar barışı ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Peki imar barışı yeniden başlayacak mı? İşte yanıtı...

İmar barışı başvuruları için son 15 gün!

İmar Barışı başvuruları için son günlere giriliyor. Başvuru yapmak için son gün 15 Haziran. İmar Barışına toplam ne kadar başvuru yapıldı?

5 bin 300 imar barışı fırsatçısı yakayı ele verdi!

Hükümet, imar barışı fırsatçılarına da göz açtırmıyor. 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılan kaçak yapılar takibe alındı. Türkiye genelinde 5 bin 300 kişinin yapı kayıt belgesi iptal edildi.

İmar barışında ilk adım tamamlandı!

Türkiye'nin en önemli sorunu olarak görülen mülkiyet ve imar sorunu imar barışıyla çözülüyor. Uygulama kapsamında ilk adım tamamlandı.

9 milyon 500 bin kişi imar barışından faydalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bugün için yaklaşık 9 milyon 500 bin vatandaşımız imar barışından faydalandı." diye konuştu...

İmar barışı başvuruları 3 ay uzatılmalı!

Haziran'da yürürlüğe giren Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar sonrasında başvurular 9 milyonu geçti. Hakan Özelmacıklı, başvuruların 3 ay daha uzatılmasını gerektiğini belirtti...

İmar barışı başvurularında son 15 gün!

Ruhsatsız veya ruhsatına aykırı yapıların kayıt altına alındığı imar barışı uygulamasında sona gelindi. İmar barışı başvurularında son 15 gün kaldı...

İmar barışında süre kısalıyor!

Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Avukat Ali Yüksel, Anadolu Ajansı'ndan Uğur Aslanhan'a yaptığı açıklamada, ilk olarak 31 Ekim'e kadar başvuru yapılabileceği açıklanan sürecin sonradan 31 Aralık'a kadar uzatıldığını hatırlattı...

İmar barışı emlak fiyatlarını uçurdu!

İmar barışı süresinde gayrimenkul fiyatları da uçuşa geçti. Coldwell Banker ve Reidin’in araştırmasına göre emlak fiyatları 5 ayda yüzde 10 oranında arttı. Değer artışı şampiyonu ise İzmir Çiğli oldu.

İmar barışına 15 milyon başvuru gelmesi bekleniyor!

İmar Barışı uygulamasından 8,5 milyon vatandaşın yararlandığını bu rakamın 15 milyona kadar çıkacağı öngörülüyor.

İmar barışı başvurularıyla 315 milyon lira toplandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki İmar Barışı Yapı Kayıt Belgesi bedeli olarak 315 milyon lira toplandığını söyledi. Mehmet Özhaseki İmar Barışı ile ilgili açıklamalar yaptı.

İmar barışına 2 milyon başvuru yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Fatma Varan, imar barışına 2 milyon başvurunun geldiğini aktardı. Toplantıda konuşan Varan, katılımcılara imar barışı hakkında bilgi verdi.

İmar barışı başvuruları başladı!

İmar barışı başvuruları resmen başladı. 13 milyon yapının imar ve ruhsat sıkıntısı sona erdiren olan imar barışı başvuruları e-devlet üzerinden yapılabiliyor.

İmar barışı başvuruları ne zaman başlayacak?

İmar barışının yasalaşmasının ardından, başvuruların ne zaman başlayacağı merak konusuydu. İmar barışı için başvurular 24 Haziran tarihinden önce başlayacak.