29 / 03 / 2024

İmar barışına 15 milyon başvuru gelmesi bekleniyor!

İmar barışına 15 milyon başvuru gelmesi bekleniyor!

İmar Barışı uygulamasından 8,5 milyon vatandaşın yararlandığını bu rakamın 15 milyona kadar çıkacağı öngörülüyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı uygulamasından 8,5 milyon vatandaşın yararlandığını bu rakamın 15 milyona kadar çıkacağını öngördüklerini dile getirdi. 


Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Merkezi'nde, "Dünya Şehircilik Günü" kapsamında düzenlenen AK Parti Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı Eğitim ve İstişare Toplantısı'ndaki konuşmasında, Hükümetin 100 günlük eylem planındaki 39 eylemden bakanlık olarak sorumlu olduklarını söyledi. 


Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre Bakan Kurum, İmar Barışı konusunda sürenin 31 Ekim'de bitmesinin öngörüldüğünü, ancak bunu 31 Aralık'a kadar uzattıklarını anımsatarak, İmar Barışı uygulamasından 8,5 milyon vatandaşın istifade ettiğini, bunun 15 milyona kadar çıkacağını öngördüklerini belirtti.


Türkiye'nin doğal ve tarihi güzellikler çok olan bir ülke olduğunu da dile getiren Kurum, "Bu güzelliklerden faydalanmak isteyen, burada mülk almak isteyen yabancı vatandaşlar var. Daha önce 1 milyon dolar olan yabancıya mülk edinme yasasındaki bedeli, 250 bin dolara düşürdük. Bunun semeresini de aslında eylül ayında net bir şekilde aldık. Geçen seneki eylül ayına oranla yüzde 151 artışla yaklaşık 5 bin 600 satış gerçekleştirdik." dedi.