27 / 09 / 2024

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

 Veraset ve intikal vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Veraset ve intikal yolu ile sahip olunan gayrimenkuller için bir beyanname verilmesi gerekiyor. Peki Veraset ve intikal vergisi beyannamesi ne zaman verilir?


Veraset ve intikal vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Miras vergisi olarakta bilinen veraset ve İntikal Vergisi; bedelsiz veya karşılıksız bir şekilde elde edilen servet unsurlarına uygulanan varlık vergisi türü olarak karşımıza çıkıyor. 


Vergi tahakkuk tarihinden itibaren ilk 3 yıl içinde her sene iki eşit taksit halinde ödenen veraset ve intikal vergisi, toplamda 6 taksitte ödenebiliyor.


Veraset İntikal Vergisi ödemelerinin ilk taksiti Mayıs, ikinci taksiti Kasım ayı içerisinde ödeniyor.  Buna göre 2015 yılı veraset ve intikal vergisi 2.taksit dönemi içerisindeyiz.


Veraset ve intikal yolu ile sahip olunan taşınmazlar için bir beyanname verilmesi de gerekiyor. Peki Veraset ve intikal vergisi beyannamesi ne zaman verilir? diyorsanız işte yanıtı..


Veraset ve intikal vergisi beyanname verme süreleri şu şekilde açıklanıyor:

- Ölüm Türkiye’de, mükellefleri de Türkiye’de ise, 4 (dört) ay; - Ölüm Türkiye’de mükellefleri yurtdışında ise, 6 (altı) ay; 

- Ölüm yurt dışında mükellefleri Türkiye’de ise, 6 (altı) ay; - Ölüm yabancı bir ülkede mükellefleri ölümün olduğu ülkede ise, 4 (dört) ay, 

- Başka bir yabancı ülkede ise 8 (sekiz) ay içinde veriliyor.

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi formu 2015!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com